MEGTILTJÁK AZ ÖNKÉNYES ÚJJÁSZÜLETÉST A KÍNAIAK

MEGTILTJÁK AZ ÖNKÉNYES ÚJJÁSZÜLETÉST A KÍNAIAK

Nagy az Isten állatkertje..mondhatnánk, de az alábbi hírnek kemény politikai okai vannak.

[good_old_share]

Életbe lépett az a kínai törvény, amely megtiltja a tibeti buddhista szerzeteseknek, hogy engedély nélkül újjászülessenek. A reinkarnáció állami ellenőrzés alá vonásával Kína szándéka az, hogy a dalai láma befolyását csökkentse.
Kína törvényben tiltotta meg a tibeti buddhista szerzeteseknek, hogy a kínai kormány engedélye nélkül reinkarnálódjanak. A vallási ügyekben illetékes kínai hivatal közleménye szerint a jövő hónapban életbe lépő törvény "fontos lépés, hogy intézményesítsék a reinkarnáció folyamatát".

A törvénnyel Kína valódi szándéka, hogy a dalai láma elveszítse befolyását a tibetiek felett. Tibetet Kína ötven éve tartja megszállás alatt, a hetvenkét éves dalai láma emiatt 1959 óta Indiában él.

A himalájai ország lakói őt tekintik vallási és politikai vezetőjüknek. A dalai láma többször kijelentette: mivel országa kínai ellenőrzés alatt áll, nem hajlandó ott újjászületni – olvasható a hetilapban.

loading...

Mivel a törvény szerint a Kínán kívül élő buddhista szerzetesek legálisan nem születhetnek újjá, ezzel a kínai hatóságok kezébe adja a jogot, hogy megválasszák a következő dalai lámát. A vallási hagyományok szerint ugyanis a dalai láma lelke újabb és újabb testben születik meg, hogy tovább enyhítse az emberek szenvedéseit.

A lap szerint ebben a helyzetben könnyen előfordulhat, hogy a jelenlegi dalai láma halála után két utóda lesz: egy, akit a kínai kormány ültetne a helyére, és egy, akit a buddhista szerzetesek választanak ki, ez pedig komoly feszültségekhez vezethet.[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások