ÚJABB BANKKÁRTYA CSALÁSRA DERÜLT FÉNY!

ÚJABB BANKKÁRTYA CSALÁSRA DERÜLT FÉNY!

Egy új bankkártya csalási módszerre figyelmeztetnek minket.

[cn-social-icon]

Ezzel a módszerrel bármelyik ellopott bankkártyáról, le tudják venni a pénzt, ha nem tiltattuk le.

A bűnözők már 4 éve használják ezt a módszert, azonban a hatóságok még csak most jöttek rá, miután megvizsgáltak néhány ellopott bankkártyát.

A biztonságtechnikai kutatók átvizsgáltak rengeteg olyan bankkártyát, amiről a közelmúltban a bűnözők 191 millió forintnyi pénzt loptak el. Ezek a bűnözők nem nagy tételekben lopták el a pénzt róluk, hanem kis tételekben dolgoztak.

loading...

40 lopott kártyáról több mint hétezer tranzakciót hajtottak végre. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg boltokban vásárolgattak a lopott kártyákkal, de biztosan voltak olyanok is, amikről nagyobb összegeket vettek le.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A biztonságtechnikai kutatók, a kártyák átvizsgálása után rájöttek, hogy a kártyákra, miután ellopták őket, egy úgy nevezett „FUNcard” nevű chipet hegesztettek rá. Ezt a chipet aztán úgy programozták, hogy bármilyen PIN kódot elfogadjon.

A működése nagyon egyszerű. A vásárlás során, az eredeti chip hitelesítette a kártyát, viszont amikor a PIN kódot kellett beírni, akkor a „FUNcard” átvette a szerepet. Így amikor beírták a kódot, az elfogadta azt. Tehát az eredeti chip hitelesítette a kártyát, a FUNcard pedig elfogadta a hamis kódot. Így a bank felé „valós” hitelesítés történt.

Persze hozzá kell tenni, hogy ezeket a kártyákat, a tulajdonosaik nem tiltatták le, hiszen egy letiltott kártyával, ezt nem lehetett volna összehozni. Ezért mondják mindig, hogy a lopott, vagy elvesztett kártyát azonnal tiltassuk le. Viszont sokan ezt csak később teszik meg, mert úgy gondolják, hogy úgysem tudják a kártyákat használni, hiszen nem tudják a PIN kódot.

Ha önnek esetleg van olyan bankkártyája, amik elloptak, vagy elhagyta, akkor jobb ha rögtön letiltatja.

Mióta rájöttek erre a csalási módra, azóta állítólag már megoldották, hogy ezzel a módszerrel ne tudjanak pénzt lelopni a kártyánkról, de persze azért jobb ha biztosra megyünk, és azonnal tiltatjuk a kártyát.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások