MEGHALT A KISMAMA ÉS 7 HÓNAPOS MAGZATA, MERT A HITÜK MIATT NEM ENGEDTÉK A VÉRÁTÖMLESZTÉST

MEGHALT A KISMAMA ÉS 7 HÓNAPOS MAGZATA, MERT A HITÜK MIATT NEM ENGEDTÉK A VÉRÁTÖMLESZTÉST

Egy édesanya és meg nem született gyermeke nemrég megrázó körülmények miatt halt meg Ausztráliában. [cn-social-icon]

A 28 éves asszonynak vérátömlesztésre lett volna szüksége, de mivel Jehova tanúja volt, visszautasították a beavatkozást, mert a hite miatt nem lehetett. A nő nevét nem közölték.

Az anyuka 7 hónapos várandós volt, mikor kiderült, hogy leukémiája van. Ez a ráknak egy könnyen gyógyítható fajtája volt az asszony esetében, amelynek a túlélési esélye 90 százalékos lett volna, akkor, ha vérátömlesztést kap a kismama.

Mivel azonban a nő a Jehova tanúja felekezet tagjai közé tartozott, ezért a hite szigorúan tiltotta ezt a fajta beavatkozást. Így a nő nem engedte a vérátömlesztést. Sajnos ebbe belehalt a meg nem született gyermekével együtt.

Az orvosok mindent megtettek, hogy megpróbálják rábeszélni a nőt a beavatkozásra, de ő nem volt rá hajlandó. Ezért hiába lett volna sürgős, a babát sem tudták császármetszéssel a világra segíteni, mert az édesanya elvérzett volna a műtét alatt.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

„Az orvosok így nem merték elvégezni a beavatkozást, mert veszélyeztették volna az édesanya életét”  írta a cikkben a nő egyik kezelőorvosa.

A műtétet tehát vérátömlesztés nélkül nem végezték el, és az anya továbbra sem ment bele a hite miatt a beavatkozásba.

A történet azonban tragédiába torkollott, a baba meghalt az anyaméhben, az anyának pedig leálltak a szervei és elhalálozott.

Az orvosok szerint, ha az anya engedte volna a vérátömlesztést akkor mindketten életben maradtak volna, hiszen csak ennyire lett volna szükség. A vérátömlesztés után a műtétet is elvégezhették volna ha szükséges.

„Mivel a leukémiája majdnem biztosan gyógyítható lett volna, a beavatkozással mind a nő, mind pedig gyermeke életét meg lehetett volna menteni” mondták az orvosok. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások