MACSKAMENTÉS OROSZ MÓDRA – VIDEÓ

MACSKAMENTÉS OROSZ MÓDRA - VIDEÓ

Macskamentés orosz módra.


[good_old_share]

A következő videón nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk.

Sokszor hallottunk már olyan esetekről, hogy egy macska felmászott egy magas fára, majd nem tudott onnan lejönni, és segítséget kellett hívni.

Ez rendszeres eset, és például Amerikában évente több száz ilyen esetnél riasztják a tűzoltókat.

loading...
Így történt ez Oroszországban is, azonban itt egy kicsit máshogy alakult a mentés, mint ahogyan azt egy átlagember várná.

Ugyebár ilyenkor valahogy úgy képzeljük el a dolgot, hogy valahogyan felmásznak a macska után, majd biztonságosan lehozzák a földre. Hát Oroszországban ez nem pont így történt.

Igazából nem lehet eldönteni, hogy a mentőcsapat azon dolgozott-e, hogy lehozzák a macskát, vagy esetleg azon, hogy megöljék.

A történet főhőse egy Barszik nevű macska, aki egy nagyon magas fára mászott és nem akart lejönni. A zimankós orosz télben egy egész tömeg gyűlik össze, hogy szurkoljon a nőstény macskának.

A mentéshez kihívták a tűzoltókat is, akik meg is érkeztek, és kezdődhetett a mentőakció.

Az első próbálkozásuk az volt, hogy egy flakon megfagyott vizet körbetekertek kötéllel, majd megpróbálták úgy feldobni a fára, hogy az körbetekeredjen rajta. A terv szerint ezek után elkezdték volna rázni a fát, hogy a macska vagy lejöjjön magától, vagy pedig leessen, aztán elkapják egy pokróccal.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A módszer azonban balul sült el, a kötél beakadt, a flakon a háznak csapódott és kitört egy ablakot. Ezután jött a B terv, amikor WC-papír gurigával próbálta meg ugyanezt, ezzel aztán eltalálta a fát, azonban a macska nem lefelé indult el, hanem inkább egyre feljebb ment.

Ezután jött a C terv. Az egyik tűzoltó elkérte az egyik lakótól a kisbaltáját (mert hogy ez sem volt náluk), aztán megkezdődhetett a fa kivágása.

A probléma igazából az volt, hogy a macska éppen 15 méter magasan tartózkodott a fán, de ez senkit sem zavart.

Mikor a fa dőlni kezdett, ráesett egy villanyvezetékre. Kisebb szikra után néhány ág kigyulladt, de Barsziknak nem esett baja.

A macska azonban sajnos az elektromos vezeték felé akart lemenni a fáról. Mikor azonban hozzáért a vezetékhez, megrázta az áram.
Azonban végül valahogyan sikerült túlélnie és elszaladt.

A mentés vége tehát az lett, hogy a tűzoltók betörtek egy ablakot, kidöntöttek egy fát, ami aztán eltalálta az elektromos vezetékeket, ennek köszönhetően pedig az egész lakótelepen nem volt éjszaka áram, valamint a macska is majdnem meghalt, de végül mégis túlélte.
Így elmondható, hogy összességében az akció sikeres volt.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások