“KIRAKHATJÁK AZ EU-BÓL AZOKAT AZ ORSZÁGOKAT, AHOL A SZÉLSŐJOBB KERÜL HATALOMRA”

loading...

Kirakhatják az EU-ból azokat az országokat, ahol egy szélsőjobboldali kormány kerül hatalomra.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Nyilatkozta a Francia elnök.

Az elnököt egy interjúban kérdezték Magyarország és Lengyelország ügyeiről, és azt mondta, hogy Európának megvannak a jogi eszközei arra, hogy megakadályozzon egy országot, a demokratikus értékek megsértésében.Tehát ha egy szélsőjobboldali párt kerülne hatalomra, akkor könnyedén kitehetnék hazánkat az EU-ból.

loading...

A Francia államfő pénteken egy rádióinterjúban kijelentette, Európának megvannak a jogi eszközei arra, hogy megakadályozzon egy országot a demokratikus értékek megsértésében, és fel is függesztheti annak az államnak a tagságát, amelyben szélsőjobboldali párt kerül hatalomra.

"Ha egy szélsőjobboldal párt kerül hatalomra, és ez sajnos lehetséges a jelenlegi Európában, meglennének az alkalmazható eljárások" Mondta Francois Hollande a France Inter közszolgálati rádiónak. Ezt akkor mondta, amikor a műsorvezető Magyarország, és Lengyelország politikai helyzetéről kérdezte a műsorban.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az elnök azt mondta, hogy sem Magyarország, sem pedig Lengyelország, esetében pillanatnyilag nem áll fenn ez a helyzet, de lehetséges, hogy lesznek ellenőrzések Lengyelországban.

Bár igazából nem tudjuk, hogy mit ellenőriznének rajta, hiszen minden országban a demokratikus választások tükrözik a demokratikus értékeket, hiszen azokat a nép szavazata dönti el. (Ez lenne a demokrácia)"Felfüggeszthető egy országnak az a joga, hogy az Európai Unióban maradjon. Európának megvannak a jogi eszközei, a szerződések megfelelő cikkelyeiben, hogy megakadályozzanak egy országot a demokratikus értékek megsértésében" Nyilatkozta a Francia elnök.

Francois Hollande szerint, amikor egy országban megsértik a médiaszabadságot, az alkotmányt vagy az emberi jogokat, Európának eljárásokat kell indítania, akár esetleg a tagság felfüggesztésig is el lehet menni. Ugyanakkor azt is megjegyezte a francia elnök, hogy "ez még soha nem történt meg".

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás