TÖBB MINT 700 VESZÉLYEZTETETT FAJRA JELENT HATALMAS VESZÉLYT A KLÍMAVÁLTOZÁS

TÖBB MINT 700 VESZÉLYEZTETETT FAJRA JELENT HATALMAS VESZÉLYT A KLÍMAVÁLTOZÁS

Több mint 700 veszélyeztetett fajra jelent hatalmas veszélyt a klímaváltozás.

[good_old_share]


A szakértők szerint nagyon rossz vége lehet.

A klímaváltozás egy nagyon fontos és veszélyes dolog, és rengeteget kellene dolgoznunk azért, hogy megállítsuk.A klímaváltozás az egész bolygónkat fenyegeti, a föld minden élő emberével együtt.

loading...

De persze nemcsak minket, embereket fenyeget, hiszen a földön élő összes állatra is veszélyes, ráadásul 700 veszélyeztetett állatfaj már most is veszélyben van a klímaváltozás miatt.

A kutatók szerint ha nem állítjuk meg nagyon gyorsan a klímaváltozást, vagy legalább mérsékeljük, akkor a földnek már nem sok ideje van hátra.

A nagy tudósok és kutatók nagy része ezen a véleményen van, és a legtöbben már azt mondják, hogy más bolygókon kellene terveznünk a jövőnket.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Már rengeteg híresség is próbálja rá felhívni a figyelmet, és persze akik tehetik, azok pénzt is áldoznak arra, hogy megpróbálják csökkenteni a klímaváltozást.Nemrég több milliárdos is különböző kutatóknak, és gyáraknak adott rengeteg pénzt azért, hogy próbáljanak meg olyan dolgokat fejleszteni, amik sokkal jobban kímélik a környezetüket mint elődeik.

A Facebook alapítója például rengeteg pénzt áldozott arra, hogy a különböző dezodorokat más hajtógázzal működtessék.

Azonban a klímaváltozás ugyanúgy fennáll, és ez rengeteg élőlény végét jelentheti.

A szakemberek szerint csak a rágcsálóknak és a rovarevőknek sikerülne túlélniük a megváltozott környezetet.Ennek az az oka, hogy ezek az állatok gyorsan szaporodnak, nem feltétlenül kötődnek egy bizonyos élőhelyhez és gyakran élnek föld alatti odúkban, amelyek szigeteltségük révén védelmet nyújtanak számukra az időjárás változással szemben.

„Úgy becsültük, hogy a szárazföldön élő fenyegetett emlősök (873 faj) 47 százaléka, míg a fenyegetett madarak (1272 faj) 23,4 százaléka már most érzi a klímaváltozás negatív hatásait, legalábbis is bizonyos populációik"

„A főemlősök és az erszényesek a többi állathoz képest kockázatosabb helyzetben vannak, részben azért, mert a többségük trópusi területeken él, amelyeknek évezredek óta változatlan a klímája.
Ez azt jelenti, hogy valószínűleg ők fogják a legjobban megsínyleni a gyorsan bekövetkező, illetve szélsőséges időjárási változásokat."A főemlősöknél, és az elefántoknál pedig lassú a szaporodás, ami csökkenti az alkalmazkodási képességüket és a túlélési esélyüket is.
A világ hegyekkel borított hűvös régióiban élő madarak különösen kockázatos helyzetben vannak, mivel gyakorlatilag nem tudnak hova tovább menekülni az emelkedő hőmérséklet elől.

Egy másik probléma, hogy a magasabb hőmérséklet miatt a madarak korábban rakják le a tojásaikat, aminek következtében a fiókák kikelésének és etetésének ideje, nem arra az időre fog esni, amikor a legtöbb táplálék áll rendelkezésre.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások