ITT A JÖVŐ SZEMÜVEGE

ITT A JÖVŐ SZEMÜVEGE

Itt a jövő szemüvege.


[good_old_share]

A jövőben talán egyáltalán nem kell majd szemüveget cserélnünk.
Amerikai kutatók kifejlesztettek egy olyan szemüveget, ami rengeteg ember problémáját megoldhatja.

Az eszköz figyeli, hogy a viselője hová néz, és úgy állítja be a lencsét, hogy mindenhová jól lásson a viselője.

loading...

Sok embernek jelent problémát az, hogy cserélgetniük kell a szemüveget, ha olvasni akarnak, vagy éppen csak végezni a mindennapi tevékenységeiket.

Bár ma már vannak olyan szemüvegek, amik a bifokális lencséknek köszönhetően jók közelre és távolra is, de sok esetben nem ez a legjobb megoldás, ráadásul előbb-utóbb ezt is cserélni kell.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Amerikai kutatók most egy olyan szemüveget fejlesztettek ki, ami úgy viselkedik, mint egy fényképezőgép lencséje. Az eszköz még kezdetleges, és a keret elég vastag, és elég furán is néz ki, de persze idővel ezt is megoldják majd.

A szemüvegbe a lencsék mellett akkumulátort és infravörös távolságmérőt is építettek, így képes folyamatosan ahhoz alkalmazkodni, hogy viselője épp hová néz.
A szakemberek a lencsék elülső és hátsó részéhez egy-egy réteg folyékony glicerint adtak, amit elektromos árammal tudnak stimulálni. Amikor a szemüveg viselője egy pontba néz, az infravörös távolságmérű felméri, milyen messze van az adott tárgy, az eszköz pedig a megfelelő impulzussal 0,014 másodperc alatt képes beállítani a megfelelő fókuszt.

Tehát teljesen mindegy hogy hová nézünk, mert a szemüvegnek köszönhetően mindenhová tökéletesen látunk.

És természetesen az eszköz akkor is alkalmazkodik, ha romlana a szemünk, vagy éppen esetleg javulna, tehát a dioptriát is folyamatosan állítja, így elég lenne egyetlen ilyen szemüveg, mert elméletileg életünk végéig jó lenne.

loading…


Persze a szemüvegen még dolgozni kell, de ha minden jól megy, akkor 3 év múlva már a piacra kerülhet.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások