A KEMÉNY FAGYOKBAN SE FELEDKEZZÜNK MEG A MADARAKRÓL

A KEMÉNY FAGYOKBAN SE FELEDKEZZÜNK MEG A MADARAKRÓL

A kemény fagyokban se feledkezzünk meg a madarakról.

[good_old_share]Fontos, hogy segítsünk a madaraknak abban, hogy meglegyen a táplálékuk és a folyadékuk.

A Magyar Madártani Egyesület arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos segítenünk a madaraknak, hiszen télen, a kemény fagyok alatt könnyedén elpusztulhatnak, ha nem gondoskodunk róluk.Minden télen, nagyjából 150 madárfaj tartózkodik az országunkban, és ebből 50 faj a házak körül él, lakott területen.

loading...

Az ő életben maradásukat nekünk kell segítenünk, hiszen az emberek nélkül sokan elpusztulnának, azonban ha sokan segítenek nekik, akkor nagyon jó esélyük van arra, hogy életben maradnak, és kevésbé szenvednek.

Nekünk egyáltalán nem kerül sokba, nem több tízezer forintos dolgokra kell gondolni, nekik viszont az életük múlik rajta.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Nézzük tehát, hogy mit tehetünk a madarakért a téli hidegek alatt.

A legjobb az, ha van egy madáretetőnk, amibe magokat szórunk, azonban ha nem rendelkezünk madáretetővel, és nem szeretnénk rá költeni, vagy készíteni egyet, akkor elég egy egyszerű virágalátét is. Ebbe szórhatunk napraforgómagot, azonban fontos, hogy ez ne sózott legyen, hanem sima, natúr napraforgómag.Az is egy nagyon jó megoldás, ha a fák, vagy a bokrok ágainak a végére felszúrunk egy almát, hiszen ezt is szívesen fogyasztják.

Ezen kívül pedig kiköthetünk egy szalonnát is, azonban ennél is fontos, hogy nyers legyen, és ne legyen sós.

A Magyar Madártani Egyesület szerint, ha vörösbegyeket szeretnénk a kertünkbe, akkor sajtot tegyünk az etetőbe, ugyanis ezt nagyon szeretik.

Azt is fontos tudni, hogy ha a madarak megszokják, hogy van a kertünkben étel, akkor odaszoknak, így ne hagyjuk abba az etetésüket később se, és mindig ellenőrizzük, hogy éppen van-e az etetőben számukra étel, ugyanis elég gyorsan elfogyasztják.

Ezek mellett pedig nagyon fontos az is, hogy az itatásukról sem szabad megfeledkeznünk. A jó időben ezt megoldják a madarak, hiszen isznak a pocsolyákból, és hasonlókból, azonban a fagyok alatt ezek befagynak, így a fogyasztható vízmennyiségük eléggé lecsökken, rosszabb esetben pedig teljesen nélkülözniük kell a vizet.

Ebbe természetesen belepusztulnak, éppen ezért fontos, hogy mi itassuk őket.A vizet is elég egy virágalátétbe tennünk, majd kiraknunk az etető közelébe, azonban ennél is fontos, hogy időnként cserélgessük a benne lévő vizet, hogy ne fagyjon be, és a madarak ihassanak belőle, ezzel megelőzve a kiszáradást.

Ha csak ennyit megteszünk, akkor garantáltan sok apró madár életét mentjük meg, és nekünk szinte semmibe sem kerül, és a nap végén elmondhatjuk, hogy ma is tettünk valami jót az állatvilágért és a környezetért.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások