JÚLIUSTÓL RENGETEG TÁMOGATÁSI PÉNZT KAPHATSZ A HÁZADRA

JÚLIUSTÓL RENGETEG TÁMOGATÁSI PÉNZT KAPHATSZ A HÁZADRA
loading...

Júliustól rengeteg pénzt adnak a ház felújítására.

[good_old_share]

A támogatást meg kell pályázni.

A legfontosabb kitétele a pályázatnak az, hogy a házunknak 1996 előtt kellett épülnie. Ha a házunk 96 előtt épült, akkor megpályázhatjuk azt állami támogatást.

loading...

A támogatást a nyílászárók cseréjére, hőszigetelésre és fűtéskorszerűsítésre lehet megpályázni.

A pályázat 2016. július 1-től pályázható, elérhető!

A legfontosabb tudnivalók a pályázatról

A támogatás igénylésének feltétele, hogy magyarországi lakóhellyel rendelkezzünk. (Egy épületre pedig csak egy pályázat fogadható el!)

Mennyi pénzt kaphatunk

A támogatás az elszámolható költségek 40-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően. Az igényelhető maximális összeg 2,5 millió forint.

1, A maximális összeg (55 százalék) akkor kérhető, ha hőszigeteléssel együtt más energiahatékonysági fejlesztést is bevállalunk, emellett pedig kiépítünk legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert.

2, 50 százalék – maximum 2 millió forintot akkor kaphatunk, hőszigetelést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építünk ki.

3, 45 százalék – maximum 1,5 millió forint jár akkor, ha energiahatékonysági fejlesztés és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építünk ki.

4, 40 százalék – maximum 1 millió 250 ezer forint akkor jár, ha csak egy típusú fejlesztést valósítunk meg.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke miniszteri döntéssel kerül meghatározásra.


További hasznos információk

A támogatást kizárólag 1996 előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 négyzetméter fűtött alapterülettel rendelkező és a pályázó tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni.

Ki nem kaphatja meg a támogatást

Nem kaphat támogatást, akinek lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó-vagy adók módjára behajtható köztartozása van (kivéve, ha az adóhatóság számára fizetési halasztást, vagy részletfizetést engedélyezett).

Mikortól pályázható

A támogatási kérelmeket 2016. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig a pályázati portálon keresztül, elektronikusan kell benyújtani, ehhez pedig ügyfélkapus regisztráció is szükséges.

A kivitelezéskor kizárólag megfelelőségi igazolással rendelkező anyagokat, termékeket lehet felhasználni.
A támogatást minden esetben a kedvezményezettnek folyósítják, utólagos finanszírozással, a teljes bekerülési költség kifizetésének igazolását követően.A kivitelezési munkálatok támogatható munkadíja a támogatás szempontjából elismerhető anyagköltség 60 százalékánál nem lehet több.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A nyílászáró cseréjére vonatkozó elszámolható költségek nem haladhatják meg a nettó 60 ezer forint/négyzetméter fajlagos költséget.

Több költség is van, ami nem számolható el, ide tartozik például: a saját kivitelezésű munka és az energia-megtakarítást nem eredményező felújítási munkálatok költségei.

Tisztelt Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! https://www.facebook.com/Erdekes

Read previous post:
ENNÉL SZEBB VIDEÓ MÉG NEM KÉSZÜLT A SARKI FÉNYRŐL
ENNÉL SZEBB VIDEÓ MÉG NEM KÉSZÜLT A SARKI FÉNYRŐL

Gyönyörű videót készítettek a sarki fényről. [good_old_share] A felvételt a Nemzetközi Űrállomás kamerája rögzítette. Ennyire látványos videót még soha sem...

EZ A KŐGOLYÓ LEHET A BIZONYÍTÉK EGY ELVESZETT ŐSI CIVILIZÁCIÓRA
EZ A KŐGOLYÓ LEHET A BIZONYÍTÉK EGY ELVESZETT ŐSI CIVILIZÁCIÓRA

Egy kőgolyó lehet a bizonyíték egy elveszett ősi civilizációra? [good_old_share] Egy régész olyan leletet talált, ami bizonyíték lehet egy eddig...

Close