JELEK ARRA, HOGY NEM ISZOL ELÉG FOLYADÉKOT

JELEK ARRA, HOGY NEM ISZOL ELÉG FOLYADÉKOT

Ezek a jelei annak, hogy kevés folyadékot iszol.

[good_old_share]


A kevés folyadékfogyasztásnak komoly gondjai lehetnek. Az egészségünk is romlik, ha nem iszunk elég folyadékot, és rengeteg mindenre hatással van.

A vérnyomásunktól kezdve, az alvásig szinte mindenre kihat.Kutatások szerint, a mai fiatalok közel 25%-ának, a víz nem tartozik bele a napi folyadékbevitelbe, hiszen mindenki üdítőket és energiaitalokat iszik, esetleg rostos üdítőket. A rostos üdítők ugyan hasznosak, de azért nem árt, ha vizet is iszunk, mivel a szervezetünknek nagy szüksége van rá.

loading...

Rengeteg fiatal küzd a kiszáradással, és mindig érzik, hogy száraz a bőrük, a szemük, és közben nem tudják azt, hogy mitől van. Pedig ez a víz hiánya, de nem gondolnak rá, mert azt hiszik, hogy az üdítők is pótolják a folyadékszükségletet.

Ha esetleg te is hasonló gondokkal küzdesz, vagy a listán szereplő tünetek közül érint valamelyik, akkor jobb, ha több vizet iszol, és talán megoldódnak a problémáid.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sötét vizelet:

Az egészséges vizeletnek világos sárgának, vagy aranyszínűnek kell lennie. Ha a vizelet már narancssárga, vagy esetleg barnás színű, akkor már gond van. Ez azt jelenti, hogy a kevés folyadékfogyasztás miatt, nagyobb mennyiségű méreganyagot halmoztunk fel a szervezetünkben. Ne felejtsük el, hogy leginkább a víz segíthet ezen a problémán, tehát próbáljunk meg, minél több vizet inni.

Száraz bőr, szem, és ajak:Bizony a bőr és a szemek is kiszáradnak, ha nem iszunk elég folyadékot. A hámszöveteink kiszáradnak, és ezt elég erősen érezhetjük is. Tehát ha száraz a szemünk, vagy esetleg a bőrünk, akkor a bőrre ugyan használhatunk krémet, de ez nem oldja meg a problémát hosszú távon. Tehát a megoldás az, hogy fogyasszunk minél több vizet.

Fáradtság  és kedvtelenség:

A fáradtság is a vízhiány egy jele. Mivel a víz segít szállítani a szervezetünkben az oxigént, ezért itt is nagy szerepe van. Ha a szövetek nem kapnak elég oxigént, az fáradtságot okozhat. Persze a fáradtság rengeted más betegség miatt is lehet, de érdemes megpróbálni azt, hogy több folyadékot fogyasztunk.

Magas koleszterinszint:

Több kutatás is kimutatta azt, hogy a kevés folyadékfogyasztás összefügg a magas koleszterinszinttel, így valamilyen szinten javíthat rajta az, ha több vizet iszunk.[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások