INTERNET: BRÜSSZEL DÖNTÖTT! EZ TÉGED IS ÉRINT!

loading...

INTERNET: BRÜSSZEL DÖNTÖTT! EZ TÉGED IS ÉRINT!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A globalista lobbi ismét érvényesült.

Ez a Te internetezési szokásaidat is nagymértékben megváltoztatja majd!Mint kiderült, a Brüsszeli döntéshozók nemrégiben olyan döntéseket hoztak, amelyek nagymértékben befolyásolják majd nem csak a tartalomszolgáltatók, hanem a felhasználók információhoz jutásának lehetőségét is.

Természetesen – mint mindig – ennek a javaslatcsomagnak is rendkívül hangzatos „mázat” kerítettek.

Elvileg a javaslatuknak a szabad információáramlás kellett volna elősegíteni, de mint az látható, a gyakorlatban ennek pont az ellenkezője valósul meg.

A tagállami kormányfők vezette Európai Tanács – köztük Orbán Viktor is – sikeresen csempészték be a javaslatba a telekommunikációs cégek érdekeinek megfelelő passzusokat, amelyekre hivatkozva a netszolgáltatók pénzért árulhatják a gyorsabb elérést bizonyos weblapoknak…

loading...

(amelyik weboldal fizet, annak több látogatója lehet majd, hisz a lassú oldalbetöltés miatt sok netező inkább bezárja majd a böngészőjét, vagy egy gyorsan betöltődő oldalra megy át).

Nem kell ahhoz nagy jóstehetséggel rendelkezni, hogy előre lássuk: azok a weboldalak, melyek nem tudnak fizetni, alaposan lemaradnak majd a „versenyben”. (ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni…)

Egyértelmű, hogy ezzel a módszerrel arra is lehetőség nyílhat, hogy a hatalomnak tetsző weboldalakat valamilyen formában támogassa (pld. alapítványokon keresztül) és így azokat a híreket és olyan tálalásban olvashatják majd az internetezők, melyeket a hatalom akar.

Tehát a „szabad internet” korában mégiscsak eléri a hatalom azt, amit akar, és ezt a netezők nagy többsége fel sem fogja majd!

Neked teszik az új szabályozás?

Forrás

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/ 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás