BEMUTATTÁK A VILÁG LEGKISEBB DRÓNJÁT – VIDEÓ

BEMUTATTÁK A VILÁG LEGKISEBB DRÓNJÁT - VIDEÓ
loading...

Bemutatták a világ legkisebb drónját.


[good_old_share]

Akkora mint egy negyeddolláros.

A világ legkisebb drónja olyan kicsi, hogy elrejthető a zsebünkben, mégis remekül használható, és nagyon stabil.

loading...
A Pennsylvania Egyetem kutatói elkészítették a világ legkisebb drónját. Az volt a céljuk, hogy elkészítsék a legegyszerűbb és a legolcsóbb drónt, és végül sikerült a legkisebbet is elkészíteniük.

Az apró drón a Picolissimo nevet kapta.

A kis drónból kétféle változatot is bemutattak, az egyik 2,5 gramm, azaz nagyjából akkora, mint egy negyeddolláros, a másik pedig 4,5 gramm, tehát ez is elég kicsi.

A kis drónok a méretük és az értékük ellenére nagyon is használhatóak. Remekül repülnek, és saját magukat látják el energiával, az egyetleg probléma az, hogy ezekben nincs kamera, de valószínűleg a későbbiekben készítenek majd olyan drónokat, amikhez a kamera is hozzátartozik.

A szerkezetet nagyrészt 3D nyomtatott műanyagból készítették, van benne motor, vezérlőmechanizmus és egy hagyományos lítium-polimer akkumulátor. A drónnak mindössze két mozgó része van, a propeller és maga a robottest. A test épp ellenkező irányban forog, mint a propeller, és míg ez utóbbi 800-szor fordul másodpercenként, addig a műanyagtest mindössze 40-szer. Az egész szerkezet roppant stabil, nincs szükség kiegészítő stabilizáló elemekre.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Persze sokan feltehetik azt a kérdést, hogy mire is használható egy ilyen apró drón. Az az igazság, hogy nagyon is sokra.

Ebben az állapotban, ha felszerelik színes ledekkel, akkor százas-ezres nagyságrendben gyönyörű fényjátékokat lehetne vele készíteni rendezvényekre és hasonlókra, de ha kamerákkal is felszerelnék, akkor az apró drónokat mentésekre és emberek felkutatására is nagyon jól lehetne használni.
Nagy segítség lehetne a mentőcsapatok számára is például a hegyekben és hasonló helyeken.

De akár katonai célokra is felhasználható lenne kémkedésre.
[apss_share]

Read previous post:
HALOTTNAK TETTETTE MAGÁT EGY MIGRÁNS, HOGY ELLOPHASSA EGY HÁZASPÁR AUTÓJÁT - VIDEÓ
HALOTTNAK TETTETTE MAGÁT EGY MIGRÁNS, HOGY ELLOPHASSA EGY HÁZASPÁR AUTÓJÁT – VIDEÓ

Halottnak tettette magát egy migráns, hogy ellophassa egy házaspár autóját. [good_old_share] A migránst gyorsan elkapták. Egy migráns halottnak tettette magát,...

GYILKOS ROBOTOK VÉDIK MAJD AZ OROSZ HATÁRT.
GYILKOS ROBOTOK VÉDIK MAJD AZ OROSZ HATÁRT

GYILKOS ROBOTOK VÉDIK MAJD AZ OROSZ HATÁRT A határvédelem fontos feladat, és nagyrészt minden kormány igyekszik ezt a tevékenységet minél...

Close