ILYET MÉG NEM LÁTTÁL: SZIÁMIIKER-BÁLNÁK VETŐDTEK PARTRA

loading...

Ilyet még nem láttál: sziámiiker-bálnák vetődtek partra

A mexikói Ojo de Liebre lagúnában a derekuknál összenőtt bálnaborjak vetődtek partra. Durva fotók!

Két összenőtt szürkebálna-borjat (Eschrichtius robustus) találtak a halászok az északnyugat-mexikói Alsó-Kalifornia állam egyik lagúnájában – közölték az illetékes helyi hatóságok.

Benito Bermudez biológus szerint az állatok még éltek, amikor a halászok rájuk találtak az Ojo de Liebre lagúnában, ám nem sokkal születésük után elpusztultak. Az állatok szem és testüregeiből vér szivárgott. A szakember elmondta, hogy a borjak deréktájban voltak összenőve és két különálló fejjel, valamint farok úszókkal rendelkeztek.A Mexikó természetvédelmi területeinek védelmével foglalkozó National Natural Protected Areas Commission (CONANP) nevű szervezetnél dolgozó Bermudez szerint a sziámi-iker bálnaborjak "rendkívül ritkák".

loading...

"A bálnaszámlálások 1985-ös kezdete óta most először találkoztunk ilyen esettel" – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a kutatók bőr-, izomszövet- és csontmintákat vettek az állatoktól további tanulmányozás céljából.

Évente több ezer szürkebálna úszik le délre az egyesült államokbeli Alaszkától a mexikói melegebb vizek felé, ahol az állatok párosodnak és világra hozzák kicsinyeiket – adta hírül a BBC News. – MTI

Szólj hozzá

Hozzászólás