ILYEN LUXUSTANKKAL JÁR OBAMA

ILYEN LUXUSTANKKAL JÁR OBAMA
loading...

A világ legbiztonságosabb autójával jár Obama elnök. A limuzin egy igazi szörnyeteg, amely legfeljebb 100 km/h-s sebességgel tud haladni.

Az autót biztonságtechnikai mérnökök tökéletesítették és átszámolva 413 millió forintba kerül a 8 tonnás Cadillac. Ebből összesen 12 darabot gyártottak le. Az autó annyira védett, hogy a terroristák meg sem próbálkoznak azzal, hogy megtámadják benne Obama elnököt.

Az 5,5 méter hosszú járműben az utasfülke teljesen elzárt, aminek saját oxigénellátó berendezése van. Ez azt jelenti, hogy az autó ellen a bhiológiat fegyverek ellen is védve van, és mérgező gázt sem lehet beengedni rajta mert az autó hermetikusan zárt a külső környezettől. A karosszéria 20 cm vastagságú páncélból áll. Az ajtót Obamának a biztonságiak nem csak protokollból nyitják ki, hanem azért, mert olyan, súlya van az ajtónak, hogy belülről nem nyitható.

A külső nyitáshoz is két ember szükségeltetik, a 20 centiméter vastag páncélajtó és a 18 centiméter vastag üveg súlya miatt.

loading...

Az acél, alumínium, titán és kerámia ötvözet csak a motorházon vékonyabb, de ugyanúgy áthatolhatatlan mint az autó többi része. Ha valamilyen oknál fogva az elnöknek mégis valamilyen sérülése keletkezne, nem állna mentő rendelkezésre. A luxustankban az ülés alatt készenléti orvosi felszerelés található. Zacskókban kiszerelt vér is van az eszközök között, ami Obama vércsoportjával megegyezik. Az autóban található még műholdas telefon és védett vonalas mobiltelefon. Az autóban az elnök videó konferenciát is tud tartani.

Méretei ellenére a Cadillac rendkívül fordulékony és nincs szüksége világításra sem, mert éjjellátó kamerarendszerrel van felszerelve. Ha a gumiabroncsokat lerobbantanák az autóról, akkor is lehetne vele közlekedni az acélváznak köszönhetően. Az abroncsokat a lövedékektől természetesen kevlárborítás is védi.

Egy speciális habnak köszönhetően azt is megoldották hogy a tankban lévő üzemanyag semmilyen körülmények között ne robbanhasson fel.

Az autóban tűzoltó berendezéseken fegyverek is vannak. A páncélozott Cadillac 100 kilométeren átlagban 63 litert fogyaszt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Read previous post:
UTCÁRA DOBOTT CSECSEMŐ ÉLETÉT MENTETTE MEG EGY MACSKA.
UTCÁRA DOBOTT CSECSEMŐ ÉLETÉT MENTETTE MEG EGY MACSKA

UTCÁRA DOBOTT CSECSEMŐ ÉLETÉT MENTETTE MEG EGY MACSKA Az oroszországi Obnyinszkban éjjel egy csecsemőt kitettek egy lépcsőházi bejárat elé. A...

250 EZER AUTÓHITELES VESZÍTHETI EL A LAKÁSÁT.
250 EZER AUTÓHITELES VESZÍTHETI EL A LAKÁSÁT

250 EZER AUTÓHITELES VESZÍTHETI EL A LAKÁSÁT Újabb nehézségek a hitelpiacon! 250 ezer devizahiteles autós bukhatja akár a lakását is!...

Close