ÍGY VERNEK ÁT A BOLTBAN, HA NEM FIGYELSZ

ÍGY VERNEK ÁT A BOLTBAN, HA NEM FIGYELSZ
loading...

Így vernek át a boltban, ha nem figyelsz.


[good_old_share]

Néhány dolog, amiről jobb ha tudsz.
loading...

A vásárlók nagy része sokszor nincs tisztában azzal, hogy rengeteg dologgal átverik, éppen ezért készítjük el ezt a cikket, hogy néhány dolgot tisztába tegyünk.

Például sokan azt sem tudják, hogy a vásárlónak 2 éven belül jogában áll egy hibás terméket megjavíttatni vagy kicseréltetni.

Nézzük tehát, hogy mivel is vernek át minket, ha nem figyelünk.

„Akciós terméket nem cserélünk”

A jogszabály szerint, ha egy termék meghibásodik, akkor a kereskedőnek foglalkoznia kell a vásárló panaszával, attól függetlenül, hogy a termék akciós volt-e, vagy sem.

Csak akkor nem kell foglalkoznia a panasszal, ha a vevő egy olyan hiba miatt reklamál, ami miatt le volt értékelve az adott termék, és erről tájékoztatták a vásárlót.

„Készpénzt nem adunk vissza, de az üzletben levásárolhatja”

Ha egy termékről kiderül az, hogy hibás, akkor nem kötelezhetik arra, hogy vásárolja le az árát, vagy válasszon egy másik terméket, hanem visszakérheti az árát. Ez csak egy jó módszer a boltoknak arra, hogy ne kelljen visszafizetni a pénzt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

„Reklamációt csak három napig fogadunk el”

A boltokban gyakran mondják azt, hogy csak három napon belül fogadják a reklamációt, és aztán nem foglalkoznak vele. Azt mondják, hogy a három nap után a gyártóhoz vagy a jótállási jegyen feltüntetett szervizhez kell fordulni, azonban ez sem igaz.

A vásárlóknak joga van ott reklamálni, ahol vásárolták a terméket, a jótállási idő teljes időtartama alatt.
„Csak akkor cserélünk terméket, ha eredeti a csomagolás”

Természetesen ez sincs így, hiszen ha a termék hibás, akkor kötelesek kicserélni a jogszabályok szerint.

„Jótállás csak számlával/nyugtával”

Ez megint csak átverés, hiszen a jótállás a jótállási jeggyel is érvényesíthető, és nem követelhetik a nyugta felmutatását.
[apss_share]

Read previous post:
ILYEN LOPÁST MÉG NEM LÁTOTT, A HÁTSÓ ÜLÉSRE TUSZKOLTÁK BE A TEHENET - VIDEÓ
ILYEN LOPÁST MÉG NEM LÁTOTT, A HÁTSÓ ÜLÉSRE TUSZKOLTÁK BE A TEHENET – VIDEÓ

Ilyen lopást még nem látott. [good_old_share] Az autó hátsó ülésére tuszkolták be a tehenet. Az akciófilmekből ismerős lehet az a...

EZ MINDENT VISZ! HOGY LEHETNEK ERRE KÉPESEK EMBEREK?
EZ MINDENT VISZ! HOGY LEHETNEK ERRE KÉPESEK EMBEREK?

EZ MINDENT VISZ! HOGY LEHETNEK ERRE KÉPESEK EMBEREK? [good_old_share] Azt hittük, hogy már semmin sem lepődünk meg, de sajnos a...

Close