ÍGY ÉPÜLT FEL A PARLAMENT – VIDEÓ

ÍGY ÉPÜLT FEL A PARLAMENT - VIDEÓ
loading...

Így épült fel a Parlament.

[good_old_share]


Érdekes videó.

Rábukkantunk egy videóra, amin bemutatják, hogy hogyan épült fel a Parlament.Abban az időben, amikor elkezdték a kivitelezést, még egyáltalán nem volt könnyű dolguk az építőknek. Éppen ezért el is nyúlt egy kicsit az Országház építése, pedig ez akkoriban még jó tempónak is számított.

loading...

A magyar Országgyűlést 1881-ben hirdette tervpályázatát. Ezt követően számos remek építész jelentkezett. 1883-ra 19 pályázat érkezett be. Ezek közül Steindl Imre neogótikus hatású terve lett a győztes.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A terv barokk alaprajzú, barokk hatású épület, részleteiben azonban neogótikus stílusú.
Az építés kivitelezésénél szigorú kitétel volt, hogy kizárólag magyar építőanyagokat használhatnak.
Ez nagyjából meg is valósult, egyedüli kivétel a főlépcső mellett lévő márvány monolitok, amelyeket Svédországból szereztek be.

Az építkezés még húsz évet sem vett igénybe, ugyanis 1885-ben kezdték el építeni, és 1904-ben fejezték be az építkezést.
Átlagban az építkezés során mindig 1000 ember dolgozott, akik csaknem 200 000 köbméter földet mozgattak meg. A Parlament 268 méter hosszú, 123 méter széles és 96 méter magas lett. Az alapterülete megközelíti a 18 ezer négyzetmétert.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
PUSZTUL A MAGYAR-SZÁNDÉKOS NÉPSZAPORULAT STOP?
PUSZTUL A MAGYAR-SZÁNDÉKOS NÉPSZAPORULAT STOP?

PUSZTUL A MAGYAR-SZÁNDÉKOS NÉPSZAPORULAT STOP? [good_old_share] Elképzelhető, hogy „valakik” mesterségesen és tudatosan irányítják a Magyarság szaporodási képességét?   Lehetséges lenne,...

EZ A KISGYEREKES ANYUKA MESTERIEN TETTE HELYRE A GYEREKÜK MIATT BALHÉZÓ SZOMSZÉDOT
EZ A KISGYEREKES ANYUKA MESTERIEN TETTE HELYRE A GYEREKÜK MIATT BALHÉZÓ SZOMSZÉDOT

Ez a kisgyerekes anyuka mesterien tette helyre a gyerekük miatt balhézó szomszédot. [good_old_share] Valószínűleg a szomszéd megszólalni sem tudott, amikor...

Close