HOGYAN SPÓROLJUNK A BEVÁSÁRLÁSNÁL?

HOGYAN SPÓROLJUNK A BEVÁSÁRLÁSNÁL?

Hogyan spóroljunk a bevásárlásnál?

[good_old_share]

Néhány egyszerű trükkel egy kicsit spórolhatunk egy-egy vásárlásnál.
Rengeteg embernél gondot jelent az, hogy a bevásárlásnál túlságosan sokat kell fizetnie. Néhány egyszerű trükkel talán sikerül olcsóbban kijönnünk egy-egy vásárlásnál.

1. Az első fontos trükk az, hogy nézzük meg a termékek szavatossági idejét, és azt vegyük meg, ami a legtovább eláll.

loading...

Ez azért fontos, mert így tovább használhatjuk fel a terméket, és ezzel egyértelműen kevesebbet is pazarolunk. Rengetegen esnek bele abba a hibába, hogy egy élelmiszer megvásárlása után, otthon látják meg, hogy már csak 1-2 napig fogyasztható, pedig akár 3-4 napig is elég lett volna.

Ha pedig zöldséget, vagy pékárut vásárolunk, akkor válasszunk olyan boltot, aminek nagy a forgalma, hiszen ebben az esetben nagyobb az esély arra, hogy frissebb az áru.

2. Ha egy élelmiszert le tudunk fagyasztani, akkor vásároljunk nagyobb és gazdaságosabb kiszerelést, majd otthon osszuk fel olyan adagokra, amit egyszerre fel tudunk használni, a maradékot pedig fagyasszuk le.

3. Kövessük az árakat, legyünk tisztában azzal, hogy mit, hol, és mennyiért lehet megkapni, és ne egy boltban vásároljunk. Előfordulhat ugyanis, hogy az egyik termék jóval olcsóbb egy másik boltban, mint abban ahol vagyunk. Ezért érdemes összeválogatnunk azt, hogy melyik boltban mennyibe kerülnek azok a termékek amikre szükségünk van, és több boltból vásárolni.
Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

4. Egy másik spórolási lehetőség az is, hogy későn megyünk vásárolni. Ilyen esetben ugyanis a pékárukat és a húsokat olcsóbban meg lehet vásárolni, hiszen ilyenkor kedvezménnyel vehetőek meg. Persze ezt a módszert nem mindenki szeretni, hiszen nem friss az áru, de ha valaki mégis ezt a módszer választaná, akkor ajánlott a pékárukat, és a húst lefagyasztani, így tovább eláll.

5. Sose menjünk éhesen vásárolni. Ha éhesen megyünk vásárolni, akkor sokkal könnyebben megveszünk olyan dolgokat, amiket egyébként nem vettünk volna meg, azonban éhesen például jó ötletnek tűnik mondjuk egy csipsz vagy egy csomag keksz. Viszont ha nem üres gyomorral megyünk be a boltba, akkor rájövünk, hogy ez felesleges, kivéve persze, ha tényleg szükségünk van rá.

6. Ne rohanjunk a boltban. Ha egy boltban végigrohanunk, akkor nem tudjuk elég alaposan végignézni az árut, és az árakat sem, így biztosan nem fogjuk a legolcsóbban megúszni a vásárlást.
7. Azzal is rengeteg pénzt és időt spórolhatunk meg, ha a megfőzött ételeket lefagyasztjuk. Így nem romlik meg, és később kiolvasztható és elfogyasztható. Persze az íze már nem olyan mint ha frissen főztük volna, azonban ugyanúgy ehető és tápláló.

Facebook hozzászólások