MEGALAPÍTOTTAK EGY ÚJ ÁLLAMOT, AZ ELNÖKE SZEMBE AKAR MENNI AZ EDDIGI RENDSZEREKKEL!

MEGALAPITOTTAK-EGY-UJ-ALLAM.
loading...

Egy új államot alapított meg egy Cseh aktivista, aki szebb életet ígér, és hogy szembemennek az eddigi rendszerekkel.

[cn-social-icon]

„Élni és élni hagyni” ez az új ország mottója. A területre sem Horvátország, sem Szerbia nem tartott igényt, ezért egy cseh aktivista csapott le rá.

A terület a Duna partján fekszik, a Magyar határ mellett. A Horvátország és Szerbia közti senki földjén, a magyar határtól mintegy húsz kilométerre délre terül el „Liberland”, amit Vít Jedlička, a cseh Szabad Polgárok Pártjának tagja hozott létre.

loading...

Vít Jedlička azért csapott le a területre, mert a határviták alatt egyik ország sem tartott igényt rá, és úgy gondolta hogy itt megalapíthatja saját államát, ahol a frissen letelepedőknek, és – a már az államban élő családoknak jobb életet biztosíthat.

Az államalapító, aki természetesen Liberland első elnöke is egyben, elmondta hogy az ország létrejöttét a megfelelő diplomáciai keretek között bejelentették Horvátországnak és Szerbiának, valamint az ENSZ-nek is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Jedlička azt mondta hogy „céljuk egy olyan társadalmat létrehozni, ahol a tisztességes emberek anélkül érvényesülhetnek, hogy az állam felesleges szabályokkal és adókkal keserítené meg az életüket. Az aktivista szerint különböző érdekcsoportok egyre erősebb befolyást gyakorolnak az egyes államok működésére, amivel összefüggésben romlik az életszínvonal, ezzel akarnak szembemenni”

Liberland weboldalán szinte mindenki igényelhet állampolgárságot, csak azok az emberek nem, akik kommunista, náci, vagy egyéb múlttal rendelkeznek. Az állampolgárságnak az a feltétele, hogy mindenki tisztelje az embertársait, ne ítéljenek bőrszín vagy vallás alapján, és az hogy tartsák tiszteletben a magántulajdont, tehát ne lopjanak.

Az alkotmányon még dolgoznak, de Jedlička azt ígéri, hogy korlátozni fogják a politikusok hatalmát annyira, hogy ne szólhassanak bele a kis ország szabadságába.

Liberlandba egyébként itt lehet állampolgárságot kérni: liberland.org  [cn-social-icon]

Read previous post:
150 DELFIN SODRÓDOTT PARTRA JAPÁNBAN - VIDEÓ
150 DELFIN SODRÓDOTT PARTRA JAPÁNBAN – VIDEÓ

Legalább 150 fehérajkú kardszárnyú delfin sodródott a partra Japánban. Az emberek azonnal segíteni kezdtek a mentésben, de sajnos így is...

MENEKÜLÉS KÖZBEN LŐTTE HÁTBA A FÉRFIT EGY RENDŐR
MENEKÜLÉS KÖZBEN LŐTTE HÁTBA A FÉRFIT EGY RENDŐR

Gyilkossággal vádolják azt a rendőrt aki a napokban lelőtt egy fekete férfit, és megpróbálta eltusolni az ügyet. [cn-social-icon] Szerencsétlenségére az esetről...

Close