HAZAÁRULÓ AZ, AKI KÜLFÖLDÖN DOLGOZIK?

HAZAÁRULÓ AZ, AKI KÜLFÖLDÖN DOLGOZIK?

HAZAÁRULÓ AZ, AKI KÜLFÖLDÖN DOLGOZIK?

Az elmúlt időszakban sokan hagyták el Magyarországot. A legtöbben külföldön vállaltak munkát, hogy az itthon maradt családjukat el tudják tartani, de akadtak olyanok is, akik úgy döntöttek, hogy vissza sem jönnek.

Ezzel kapcsolatban jelent meg az oldalunkon egy cikk, „AKI KÜLFÖLDRE MEGY DOLGOZNI AZ MÁR NEM IS MAGYAR?” címmel.Özönlöttek a hozzászólások, olvasói levelek. Akadtak olyan olvasók is, akik nemes egyszerűséggel „le hazaárulózták” azokat, akik elhagyták az országot. És..megismerhettük a „másik oldal” véleményét is.

Most két hozzászólást mutatunk be. Alul olvashatod annak a véleményét, aki külföldön vállalt munkát.

Íme, a két olvasói vélemény:

Elmondom a véleményemet azokról az emberekről, akik VÉGLEG elhagyják a hazájukat!!!!

Megszületik a gyermek, MAGYARORSZÁGON !!

loading...

Bölcsőde:  2 év  –  óvoda: 3 év  –  ált. iskola: 8 év  –  középiskola:  4 év  –   ha  jól megy a tanulás és diplomát szeretne:   egyetem:  5 év  + még egy év a diplomát megvédeni  ,  az összesen :   23 év !!!!!!  (általában !!)

Ennyi ideig kapják a Magyar Államtól az INGYEN oktatást, INGYEN nevelést, az INGYEN gyermek-felügyeletet,  (( hogy a szülők  közben tudjanak  dolgozni, azért, hogy el tudják tartani  a gyereküket !! ))  többnyire az érkezést is és ha jól tanulnak (csak rajtuk múlik!)  akkor az egyetemen  ösztöndíjasok  lesznek !! (mindezt a többi ember adójából !!)

Mindezt, az államtól  =  INGYEN !!

Ezután, gondol egyet, Ő jól akar élni, ezért kimegy külföldre dolgozni!

Általában elhatározza, hogy csak 3-4-5  évre,  hogy megszedje magát és majd utána hazajön………. ezek az emberek  SOHA nem jönnek már haza !!!!!!!    [ családi tapasztalatból (is) tudom!!!]  

NINCS BENNÜK SEMMI  HAZA-SZERETET,  SEMMI  KÖTELESSÉG-TUDAT

Elfelejtik, hogy: itt élnek a szüleik, a testvéreik, a közeli-távoli rokonaik, a barátaik, a jó ismerőseik!!!!  Itt van az a környék, ahol felnőttek, EZT NEVEZZÜK : HAZÁNAK ,  ……..ezt  ők  mind  ELDOBJÁK  !!!!!

Elfelejtik, hogy mennyi mindent kaptak a hazájuktól, amit azért kaptak (ELŐLEGKÉNT), hogy majd felnőttként itthon élve dolgozzanak az ország jobbulásáért !!!

Eszükbe sem jut, hogy rengeteg magyar állampolgár-társuk  itthon maradt,  ők azok, akik  (helyettük  is..)   harcolnak azért,  hogy a valóban  Magyar Állampolgároknak  jobb életük  legyen   Magyarországon !!!!!

Az sem jut eszükbe, hogy külföldön azoknak a kapitalista multiknak termelik a hasznot, akik ellen ott is, itthon is HARCOLNI KELLENE !!!Ezért nevezem én ezeket az embereket: HAZA-ÁRULÓKNAK  !!!!!!!

Azért, mert valóban HAZAÁRULÓK!!!  Az igazságos az lenne: elvenni tőlük a Magyar Állampolgárságot, mert  nem érdemlik meg!!!

Lehet ezen vitatkozni, csak előbb: EL KELLENE GONDOLKODNI RAJTA ! ! ! ! ! ! !

Ismerjük meg a másik oldal véleményét is. Egy hozzászóló elmondja:

Elvégeztem a nemzetközi kapcsolatok szakot, majd a nemzetközi tanulmányok mesterszakot Budapesten, államilag finanszírozottként.

Kb. 12 millió forintba került a magyar adófizetőknek ez a két diplomám. Nem találtam munkát velük otthon, igaz, nem is nagyon sokáig kerestem, mert inkább kijöttem Németországba tanulni.

Azért nem otthon, mert a zeneakadémián akkor egymillió forint lett volna egy félév, mivel már volt államilag finanszírozott diplomám, itt viszont ingyenes volt az oktatás. A németeket nem érdekelte, hogy kinek milyen diplomái vannak, vagy ez hányadik.

190 jelentkezőből felvettek két embert, én voltam az egyik, illetve egy lett lány. Német nem is volt.

A főiskola 70%-a "migráns" volt. Rengeteg az ázsiai. Ők fizettek tandíjat, illetve a mesterszakosok is. De aki alapszakos volt, és az EU-ból jött, annak nem kellett fizetni.

Ezek az emberek aztán itt is maradtak, ahogy én is. Tanítani, színházakban játszani, vagy koncertezni.

Otthon volt idén 3 felkérésem.

Összesen nem kerestem velük annyit (másodmagammal), mint itt eggyel. És itt nem egy van.

Iszonyat a bánatom emiatt, mert ráadásul nagyon szeretem a hazám, erős honvágyam van, és szembesülni vele, hogy a magyar szervezők még csak nem is válaszolnak a koncertajánlataimra a menedzseremnek, gyilkos érzés.

Aztán megkapni a "hazaáruló" (én!) bélyeget, mert nem élek otthon, és mert egy orosz zongorista a férjem. Nem tudom leírni, mennyire fáj!

Facebook hozzászólások