AZ EMBER ÉS AZ ALMA.

AZ EMBER ÉS AZ ALMA.

AZ EMBER ÉS AZ ALMA.

[good_old_share]


Van két ember. Mind a kettőnek adok egy-egy kosár almát ugyanarról a fáról.

 

Az egyik az élete során felhalmozott tapasztalatait és tudását felhasználva így gondolkodik: "Mindig a legrosszabbat, legvacakabbat eszem meg."Magyarázata is van hozzá, hogy igazolja jól döntött és mindennap gondosan kiválasztja a legsatnyábbat. Kis lemondással a lelkében így ő minden nap, míg el nem fogy, a legrosszabbat eszi meg.

A másik az élete során felhalmozott tapasztalatait és tudását felhasználva így gondolkodik: "Mindig a legszebbet, legjobbat eszem meg."

Nem magyarázkodik, csak örül, hogy minden nap a legszebb almát eszi és szinte érzi ahogy az egészségére válik. Ő az utolsó nap is a legszebbet kapja.

loading...

Vajon kinek milyen tudása és tapasztalata gyűlik az élete során? Járvás Éva.

Erről a történetről valaki így gondolkodik:Ez egy tanulságos mese is lehetne éppen, kinek milyen a mentalitása, életvitele, gondolkodásmenete. Ha hosszútávon gondolkodunk, az elsönek van igaza, mert igy hosszú napokra jut néki eledel, a másiknak is lehet, hogy igaza van, hogy jut minden napra a szépből, de vajon meddig?

Te melyiket választanád?

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások