HATALMAS RÉGÉSZETI LELETRE BUKKANTAK, KIDERÜLT HOGY TUTANHAMON TŐRE METEORITBÓL KÉSZÜLT

HATALMAS RÉGÉSZETI LELETRE BUKKANTAK, KIDERÜLT HOGY TUTANHAMON TŐRE METEORITBÓL KÉSZÜLT

Megdöbbentő régészeti leletre bukkantak.

[good_old_share]

Tutanhamon tőrje meteorvasból készült.
Tutanhamon még mindig tud újat mutatni a régészeknek. Ő volt az az egyiptomi fáraó, aki 18 évesen halt meg.

Tutanhamon ismét meglepte a régészeket, amikor megvizsgálták a tőrét. A tőrről ugyanis kiderült, hogy meteorvasból készült. Tehát elmondható, hogy a tőr földönkívüli eredetű.

loading...

Persze ezt nem úgy értjük, hogy az űrlények hozták volna, csupán egy Földre zuhant meteoritból készítették el a tőrt.

A Pisa University Olasz kutatói és a Kairói Egyiptomi Múzeum régészei a röntgensugaras spektrofotometria segítségével állapították meg a kés összetételét. 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A vizsgálat alatt kiderült, hogy a tőr valószínűleg meteoritból készült, mivel a penge nagy százalékban tartalmaz nikkelt, kobaltot, foszfort és több más anyagot is. Ebből kiindulva nagyon úgy tűnik, hogy a tőr eredeti anyaga nem Földi eredetű, hanem sokkal inkább az űrből érkezett.

A kutatóknak sikerült beazonosítaniuk azt is, hogy melyik meteoritból származhat a penge.

Daniela Comelli kutató a Discoverynek elmondta, hogy a tőr a nikkel és a kobalttartalma alapján a Kharga meteoritból való, amit 2000-ben találtak meg. Az a meteor 150 mérföldre volt a legnépesebb Egyiptomi várostól.

Ez a lelet nemcsak akkoriban számított hihetetlenül nagy ritkaságnak, de még most is, sőt, most talán méginkább az. Valószínűleg mindenki szeretne megának egy meteorból készült tőrt.
Facebook hozzászólások