HATALMAS RÉGÉSZETI LELETRE BUKKANTAK, KIDERÜLT HOGY TUTANHAMON TŐRE METEORITBÓL KÉSZÜLT

HATALMAS RÉGÉSZETI LELETRE BUKKANTAK, KIDERÜLT HOGY TUTANHAMON TŐRE METEORITBÓL KÉSZÜLT
loading...

Megdöbbentő régészeti leletre bukkantak.

[good_old_share]

Tutanhamon tőrje meteorvasból készült.
Tutanhamon még mindig tud újat mutatni a régészeknek. Ő volt az az egyiptomi fáraó, aki 18 évesen halt meg.

Tutanhamon ismét meglepte a régészeket, amikor megvizsgálták a tőrét. A tőrről ugyanis kiderült, hogy meteorvasból készült. Tehát elmondható, hogy a tőr földönkívüli eredetű.

loading...

Persze ezt nem úgy értjük, hogy az űrlények hozták volna, csupán egy Földre zuhant meteoritból készítették el a tőrt.

A Pisa University Olasz kutatói és a Kairói Egyiptomi Múzeum régészei a röntgensugaras spektrofotometria segítségével állapították meg a kés összetételét. 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A vizsgálat alatt kiderült, hogy a tőr valószínűleg meteoritból készült, mivel a penge nagy százalékban tartalmaz nikkelt, kobaltot, foszfort és több más anyagot is. Ebből kiindulva nagyon úgy tűnik, hogy a tőr eredeti anyaga nem Földi eredetű, hanem sokkal inkább az űrből érkezett.

A kutatóknak sikerült beazonosítaniuk azt is, hogy melyik meteoritból származhat a penge.

Daniela Comelli kutató a Discoverynek elmondta, hogy a tőr a nikkel és a kobalttartalma alapján a Kharga meteoritból való, amit 2000-ben találtak meg. Az a meteor 150 mérföldre volt a legnépesebb Egyiptomi várostól.

Ez a lelet nemcsak akkoriban számított hihetetlenül nagy ritkaságnak, de még most is, sőt, most talán méginkább az. Valószínűleg mindenki szeretne megának egy meteorból készült tőrt.
Read previous post:
VIDEÓRA VETTÉK AHOGY LESZÁLLT A KISGÉP AZ AUTÓPÁLYÁN
VIDEÓRA VETTÉK AHOGY LESZÁLLT A KISGÉP AZ AUTÓPÁLYÁN

Videóra vették, ahogyan leszáll a kisgép az autópályán. [good_old_share] Szerencsére egy autósnak sikerült videóra vennie az esetet. Előző héten hétfőn...

HA VAN OTTHON ILYEN REGGELIZŐ KÉSZLETE, AZONNAL DOBJA KI
HA VAN OTTHON ILYEN REGGELIZŐ KÉSZLETE, AZONNAL DOBJA KI

Ha van otthon ilyen étkező készlete, azonnal dobja ki. [good_old_share] A gyerekekre különösen veszélyes. Ez a cikk leginkább azoknak szól,...

Close