A MAGYAROK OKOLHATÓK A MIGRÁNSÁRADAT MIATT

loading...

A MAGYAROK OKOLHATÓK A MIGRÁNSÁRADAT MIATT

Jó kifogás sosem rossz! Akad olyan politikus, aki nem meri felvállalni a súlyos tettei következményeit, inkább megpróbálja azt másokra kenni.

 

Georg Spöttle  – Merkel szerint Orbán Viktor az oka mindennek.
Orbán Viktor félrevezette a német kormányt, írják a mai német lapok.

Berlin azt hitte, hogy csupán 1000-3000 migráns van Magyarországon és, amikor megnyitották a határt akkor azzal szembesültek, hogy illegális határátlépők tízezrei érkeztek Ausztrián át Németországba.

A „Bild Zeitung” még tovább megy: „Orbán Viktor menekülttelenítette az országát…”

loading...

Na, lehet velem bakot ugrani megint. Itt volt egy csomó német, brit, amerikai,… TV-stáb, minden újságíró látta és tudta, hogy volt nap, amikor 8-9000 migráns lépte át a szerb-magyar határt és ezt heteken keresztül, akkor honnan jön most ez az ostobaság? Nekem, az itt forgató ismerősöm az N24-től, akinek én is szoktam tudósítani, döbbenten állt a Keletiben és felvette az ott lévő sokezres embertömeget.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A berlini kormány sajtósai is napi szinten értesítették a politikusokat a migránshelyzetről. Lefordították a magyar lapok anyagait és a Bundestag tisztában volt a migránsok számával. Arról ne is beszéljünk, hogy a német titkosszolgálat a BND sem aludt, tisztában volt a számokkal és a várható határátlépők számával, ahogy az osztrák hatóságokat sem érte meglepetés.
A kutya inkább ott van elásva, hogy a német sajtó hazudott. Ott valóban úgy kommunikálták az olvasók fele, hogy párszáz szerencsétlen szír család sínylődik Magyarországon, mert Orbán Viktor fogva tartja őket. Ezért is tapsolták meg az első migránscsoportokat, akik elérték a müncheni főpályaudvart.

Most pedig, hogy a CDU/CSU koalíció komoly krízisben van, szárnyal az AfD, a német polgárok 57% úgy látja, hogy Németország egyre kevésbé élhető hely lett a migránsok miatt kell egy bűnbak.

A migránsok ellátására irányzott 93, 2 milliárd eurós költség miatt a nyugdíjkorhatárt ki akarják tolni 73 éves korig a férfiaknál, ami óriási visszatetszést kelt a népnél. Persze az okot máshol keresik… Igaz lehetne, hiszen a nyugdíjpénztárak azért is üresek, mert rengeteg a munkanélküli és az idénymunkás.
A vendéglátásban a legtöbben munkaközvetítő cégeken keresztül éhbérért dolgoznak, és minimális járulékot fizet értük a cég, aki persze kaszál.

Szóval van éppen elég gond a gazdaságban, amit orvosolni kellene és nem a migránsokra költeni az erőforrásainkat. A beérkezett közel 2 millió migránsból eddig 24000 kért munkavállalási engedélyt. A többiek kapják a segélyt, amely az idén 27 milliárd eurót tesz ki.

Visszatérve az eredeti sztorihoz, azért tisztázzuk, hogy Merkel asszony hívta meg emberek millióit az Unióba, most pedig mást hibáztatni, a kialakult helyzetért, nem vall éppen egyenes jellemre. Bár a Bild híradásait nagyon óvatosan kezelném, ergo lehet, hogy kitalált sztori. Georg Spöttle.

Neked mi a véleményed Merkel viselkedéséről? Az oldal alján megírhatod!

Szólj hozzá

Hozzászólás