HÁROMEZER ÉVES ERŐDRE BUKKANTAK A LEGNAGYOBB TÖRÖK TÓBAN – VIDEÓ

HÁROMEZER ÉVES ERŐDRE BUKKANTAK A LEGNAGYOBB TÖRÖK TÓBAN - VIDEÓ

Háromezer éves erődre bukkantak a legnagyobb Török tóban.

[good_old_share]


A régészek most alaposabban is meg fogják vizsgálni.

Nagy felfedezésre bukkantak Törökország egyik legnagyobb tavában a régészek. Megtalálták az időszámításunk előtti 7-8. századi erődítmény falait, amiről rengeteg szóbeszéd terjengett.Rengetek szóbeszéd és legenda keringett a török „Van” tó mélyén fekvő erődről, azonban sokan csak egy legendának gondolták ezt. A kutatók végül megtalálták az erődítményt, azonban nem különösebben foglalkoztak vele, mert nem tartották érdekesnek.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Máshogy gondolta ezt Van Yüzüncü, a Yıl Egyetem egyik régésze, és Bitlis tartomány kormányzójának támogatásával expedíciót szervezett a legnagyobb török tóhoz.

Végül igaza lett, ugyanis kiderült, hogy az erődítmény jóval érdekesebb annál, mint ahogyan ezt korábban gondolták.

Az erődítmény falait sokkal jobban építették meg, mint ahogyan ezt gondolták, és sok érdekességre bukkantak, így a jövőben többször is vissza fognak térni a több mint háromezer éves erődítményhez, hogy alaposabban átvizsgálják azt.Azt mondták, hogy még rengeteg érdekesség lehet az iszap alatt, így folytatják a feltárást amint kiderítik, hogy merre érdemes tovább haladni.

Érdekes hogy még ma is, mennyi érdekességet fedezünk fel a múltról, és hogy még menni minden vár feltárásra. Reméljük, hogy hamarosan többet is megtudunk a tó mélyén fekvő egykori erődítményről.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások