HAMAROSAN EGY REJTÉLYES OBJEKTUM CSAPÓDIK A FÖLDNEK

HAMAROSAN EGY REJTÉLYES OBJEKTUM CSAPÓDIK A FÖLDNEK.

HAMAROSAN EGY REJTÉLYES OBJEKTUM CSAPÓDIK A FÖLDNEK

[cn-social-icon]

November 13-át jelölték meg a kutatók. Azon a napon egy eddig ismeretlen, egészen pontosan csak nemrég észlelt objektum lép be a föld légterébe.

A kutatók az alig 1-2 méter átmérőjű testet októberben vették észre, és pontosan tudják, hova csapódik majd be. (Legalábbis ezt állítják).

Az objektum neve: WT1190F. A mérések alapján az átmérője alig 1-2 méter. A kutatók szerint valószínűleg egy mesterséges objektumról van szó, ami a várakozások szerint november 13-án lép be majd a bolygónk légkörébe.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Bár a friss számítások szerint az üreges test minden bizonnyal elég a légkörben, Bill Gray, egy független szoftverfejlesztő, aki az utóbbi hetekben a NASA-val közösen vizsgálta az objektum pályáját, a Nature News szerint azzal viccelődött, nem szívesen menne horgászni az esetleges becsapódás közelébe. Az objektum becsapódásának várható helye Sri Lanka közelében, az Indiai-óceánban lesz majd.

A kutatók a test röppályája és a mozgása alapján úgy gondolják, hogy az alacsony anyagsűrűségű WT1190F esetében egy mesterséges objektumról lehet szó, ami akár űrszemét is lehet.

loading...

Amennyiben földi eredetű űrszemétről van szó, akkor a kutatók úgy gondolják, hogy valószínűleg a Nap és a Hold jelenléte állította olyan pályára, amely miatt az beléphet a földi atmoszférába. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások