HAMAROSAN BUKIK ORBÁN?

HAMAROSAN BUKIK ORBÁN?

Nyugtával dicsérd a napot – tartja a régi magyar közmondás. Egy érdekes cikk jelent meg a Népszava hasábjain, amely több internetes portál figyelmét is felkeltette.

Válaszul, a Válasz.hu wink máris reagált a szerintük képtelen állításra.

Remek sci-fivel nyitotta a hetet a Népszava. Írja a Válasz.hu. Úgynevezett kormánypárti és Fideszhez közel álló forrásokra hivatkozva sikerült megalkotniuk Orbán Viktor közeli bukásának forgatókönyvét, amely röviden így néz ki:

Angela Merkel februárban villámlátogatásra érkezik Magyarországra, ami után hatalomátvétel történik a Fideszben, ugyanis a már említett források szerint nem kérdés, hogy Orbán Viktor megbukott. Hogy ki áll a helyére, azt azonban még ezek az igen-igen jól értesült források se tudják.

A cikk egyébként kifejezetten szórakoztató, abszolút feldobta a hétfőt, pedig már pont kezdtem volna belepimpósodni a kiheverhetetlen karácsonyi menüsorok testi-lelki feldolgozásába.

De a Népszava lazán mentette a napot, hiszen amikor ilyen mondatokat olvashat az ember: „Többen emlékeztettek ráadásul arra is, hogy Merkel tett már néhány ilyen látogatást európai vezetőknél, amelyek után a fogadó ország vezetője villámgyorsan távozott a hatalomból.” – akkor napfény, derű és boldogság költözik a lelkébe, hogy akár egy újabb zserbószelet elfogyasztására is képesnek érzi magát.

A teljes cikk itt olvasható, de muszáj poéngyilkosnak lennem, olyan zseniálisan erős az anyag vége, miszerint: „Hogy pedig van-e olyan utód a magyar jobboldalon, aki uralni tudja majd a helyzetet és helyes irányba fordítani az ország szekerét? Egyelőre nem tudni. Vagyis, mondják forrásaink, az már nem kérdés, hogy Orbán megbukott-e, csak az, hogy mennyi idő kell a mögötte épülő új rendszer stabilizálásához. ”

Úgyhogy most nagyon nem lennék Orbán Viktor helyében, hiszen nem is tudja, hogy megbukott, ráadásul egyáltalán nem számít rá, hogy Angela Merkel majd olyan dolgot súg a fülébe négyszemközt, aminek hatására azonnal lemond mindenről, hogy átadja helyét valakinek, aki még nincs is. Zárja a gondolatmenetet az internetes portál.

Természetesen a Válasz.hu részéről nincs megjelölve a szerző neve, így nem tudhatjuk, hogy ki „fémjelzi” ezt a remek paródiát.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szólj hozzá

Hozzászólás