FEL KELL KÉSZÜLNÜNK A BENNU NEVŰ ASZTEROIDA ELTÉRÍTÉSÉRE – VIDEÓ

FEL KELL KÉSZÜLNÜNK A BENNU NEVŰ ASZTEROIDA ELTÉRÍTÉSÉRE - VIDEÓ

A Bennu nevű aszteroida akár be is csapódhat a Földbe.

[good_old_share]

Új kihívás elé néz az emberíség. A NASA kutatói szerint fel kell készülnünk egy aszteroida eltérítésére.

A NASA tudósai úgy látják, hogy a Bennu névre keresztelt hatalmas aszteroida (ideiglenes megnevezése 1999 RQ 36 ) könnyedén becsapódhat a Földbe, ezért fel kell készülnünk arra, hogy eltérítsük a hatalmas égitestet.
A Bennu 101 ezer kilométeres óránkénti sebességgel közlekedik a föld felé, és a tudósok számításai szerint körülbelül 2135-re ér ide. A tudósok azt mondják, hogy a hatalmas meteor a Föld és a Hold között fog elhaladni, azonban annyira közel lenne, hogy könnyedén előfordulhat, hogy becsapódik a földbe.

loading...

A tudósok aggódnak is emiatt, és úgy gondolják, hogy fel kell készülnünk arra, hogy eltérítsük a hatalmas aszteroidát, amiben a NASA is egyetért.

A közeljövőben a NASA fel is küld egy űrszondát a a meteor közelébe, hogy elemezzék az objektumot. Úgy gondolják, hogy a megszerzett adatok alapján már fel tudják készíteni a következő generációkat arra, hogy hogyan térítsék el a Bennu nevű  égi vándort.

 „Lehetséges, hogy óriási szenvedést és halált fog magával hozni.” nyilatkozta Dante Lauretta az Arizonai Egyetem bolygótudományi professzora.

Dante a NASA kutatójaként fogja vezetni a projektet, amely szerint az Osiris-Rex szondát szeptemberben bocsátanák az aszteroidára. (A szonda tervezett visszatérése a földre 2023-ban lenne esedékes.)

Az űrszondával nemcsak feltérképezni szeretnék az aszteroidát, hanem kőzetmintákat is szeretnének szerezni, azonban ez egyáltalán nem biztos hogy sikerülhet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Jelenlegi tudásunk alapján a Bennu jelenti a legnagyobb veszélyt a földre. A meteor mérete egyébként, nagyjából 550 méter, ami képes lenne elpusztítani az egész bolygót, ha tényleg becsapódna.
Facebook hozzászólások