A FORD ÚJ FEJLESZTÉSÉNEK KÖSZÖNHETŐEN, TÖBBET NEM JELENTENEK GONDOT A KÁTYÚK

A FORD ÚJ FEJLESZTÉSÉNEK KÖSZÖNHETŐEN, TÖBBET NEM JELENTENEK GONDOT A KÁTYÚK
loading...

A Ford fejlesztésének köszönhetően, nem jelentenek gondot a kátyúk többé.

[cn-social-icon]

Legalábbis azoknak, akik beruháznak rá.

Az új Ford fejlesztésnek köszönhetően az autók szinte átugorják a kátyúkat, így már nem kell annyira tartanunk attól, hogy kár keletkezik a kocsin.

Ez a fejlesztés bizony Magyarországon elég jól jönne, hiszen itt azért elég sok olyan út van, amire nem szívesen megy az ember, vagy ha rámegy, akkor előre felkészül arra, hogy javíttathatja a kocsit.

loading...

De persze ez nem csak nálunk van így, hanem rengeteg más országban is, a Ford ezért is fejlesztette ki az új rendszert.

A cég 25 országot keresett fel, hogy megnézzék a legrosszabb utakat, majd egy tesztpályán megépítette. Az országok között volt Ausztria, Franciaország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország és Svájc is, de bejárták Ázsiát, Ausztráliát, valamint Észak- és Dél-Amerikát is.

Persze egyszerűbb lett volna, ha csak eljönnek Magyarországra, de sajnos ők ezt nem tudták, pedig rengeteg pénzt megspórolhattak volna vele.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Aztán a kátyúk tanulmányozása után a Ford megépítette a világ legrosszabb útját, 80 kilométer hosszan egy tesztpályán, amin nagyjából 100 extrém felületet készítette, és ebből 2 kilométer egy nagyon durván kátyús szakasz volt.

A kerekekhez szerelt érzékelők segítségével az autó észleli, ha kátyú következik az úton, a központi egység pedig megmerevíti a futóművet, mielőtt az abroncs elérné a lyukat. A technológiának köszönhetően az autó szinte "átugorja" a kátyút.

A cég elsőként a Ford Fusion autókba teszi bele a kátyúkerülő rendszert, de a későbbiekben valószínűleg több autóban is benne lesz.

Nem is csoda, hogy elkészítettek egy ilyen fejlesztést, hiszen átlagosan évente 3 milliárd dollárt költenek az autósok arra, hogy megjavíttassák az autóikon a kátyúk okozta hibákat.

[cn-social-icon]

Read previous post:
ITT AZ 1000 FORINTOS OKOSTELEFON
ITT AZ 1000 FORINTOS OKOSTELEFON

Egy Indiai cég megcsinálta a legolcsóbb okostelefont. [cn-social-icon] A telefon annyira népszerű lett, hogy a gyártó cég szervereik nem bírták...

ÚJABB MÓDSZERREL PRÓBÁLJÁK FELTÖRNI A TELEFONJAINKAT
ÚJABB MÓDSZERREL PRÓBÁLJÁK FELTÖRNI A TELEFONJAINKAT

Megint megpróbálnak átverni, és megpróbálják feltörni a telefonunkat. [good_old_share] Most azonban egy SMS-el csinálják. Korábban az volt a csalók bevett...

Close