HALOTT APJÁVAL UTAZZA BE A VILÁGOT

Azt mondja, nem sokon múlt, hogy édesapja után haljon. Már gyógyul, és inkább az álmait valósítja meg.

A 25 éves japán lány, Jinna Yang élete két évvel ezelőtt egy szempillantás alatt hullott darabokra, amikor imádott édesapja meghalt gyomorrákban. A blogján leírja, először fel se fogta mi történt vele. „Belevetettem magam a munkába, és minden eddiginél többet dolgoztam" – írja, és azt is hozzáteszi, hogy míg a kívülállók számára éppen olyan volt, mint bármikor máskor, legbelül szenvedett.

„A külső szemlélő nem vette észre, hogy a gyász és a munkahelyi stressz hogyan veszi át az irányítást az életem minden pillanata felett. De így történt, végül már abban se voltam biztos, akarok-e még élni egyáltalán." Jinna blogjában kitér arra is, hogy ebben az időszakban érezte először, tennie kell valamit, különben őt is elnyeli a mélység. „Elvesztettem az élni akarásom, minden annyira reménytelennek tűnt."

„Apám remek ember volt, és elképesztően önfeláldozó. Napi 12 órát dolgozott egy ruhatisztító cégnél, hogy a családjának megadhasson mindent. Tehetségesen golfozott, és nagy vágya volt, hogy egyszer a profik között is kipróbálhassa magát, de erre már sajnos sosem lesz lehetősége. Ahogy az utazásra sem. Gyerekkoromban sokat mesélt nekem arról, melyek a kedvenc országai, de végül egyikbe se jutottunk el" – írja, és elárulja, ez adta az ötletet a világ körüli úthoz.

Amikor úgy érezte, egyszerűen nem bírja tovább, Jinna mindennek hátat fordított, ami addig számított neki: otthagyta a munkahelyét, felmondta az albérletét, majd vett egy nagy levegőt és vett egy csak-oda jegyet Izlandra, ahova magával vitte apja életnagyságú kartonmását is. „Úgy döntöttem, apám tiszteletére beutazom a világot, és elmegyek azokra a helyekre, amiről együtt álmodoztunk. Méghozzá együtt." Jinna minden egyes országban képet is készíttet magáról és édesapja emlékéről. Mindezt azért, hogy inspiráljon másokat, akik hozzá hasonló helyzetben vannak.

Hír24

Szólj hozzá

Hozzászólás