SZMOGRIADÓ BUDAPESTEN! KITILTOTTÁK A SZENNYEZŐ AUTÓKAT

SZMOGRIADÓ BUDAPESTEN! KITILTOTTÁK A SZENNYEZŐ AUTÓKAT

Szmogriadó Budapesten!


[good_old_share]

Kitiltották a szennyező autókat.
Mától kezdve (hétfő) tilos olyan autókkal közlekedni Budapesten, amiket szennyező besorolással láttak el.

Hogy pontosan melyek ezek, azt elmagyarázzuk.

loading...

A szmogriadó miatt hétfő reggel 6 órától, este 10 óráig tilos olyan autókkal közlekedni, amelyek szennyezőnek minősülnek. Egyenlőre nem tudni pontosan, hogy ez meddig tart, de egyenlőre úgy tűnik, hogy a hét minden napjára érvényes lesz.

Azok, akik megszegik ezt, és mégis olyan autóval indulnak útnak, ami szennyező besorolású, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthatnak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A forgalomkorlátozás nem terjed ki az M0-s autóút Budapest közigazgatási területén áthaladó szakaszaira, valamint Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében a következő útszakaszokra: Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Szépjuhászné útja-Budakeszi út-Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Nagyrét utca-Máriaremetei út-Hidegkúti út-Budapest közigazgatási határa.
De akkor nézzük, hogy melyek azok az autók, amikkel ma nem lehet útnak indulni.

Azokkal a gépjárművekkel tilos közlekedni, amelyek a forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4 vagy esetleg egyáltalán nem tartalmaz ilyen osztályt jelölő kódot.

Ezt a forgalmi engedély hátulján találjuk a V.9 rovatban. Tehát ha a V.9-nél nincs szám, vagy 0-4-ig, akkor reggel 6 és este 10 óra között tilos közlekednünk, és ha mégis megszegjük, akkor akár 150 ezres bírságra is számíthatunk.

Ha pedig 4 fölött van, akkor ez a korlátozás ránk nem vonatkozik.
[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások