GAZDASÁGI ÖSSZEOMLÁS EURÓPÁBAN? VÉSZJÓSLÓ ELŐREJELZÉSEK!

GAZDASÁGI ÖSSZEOMLÁS EURÓPÁBAN? VÉSZJÓSLÓ ELŐREJELZÉSEK!
loading...

GAZDASÁGI ÖSSZEOMLÁS EURÓPÁBAN? VÉSZJÓSLÓ ELŐREJELZÉSEK!

A 2008-as gazdasági összeomlásnál is nagyobb katasztrófát jósolnak amerikai közgazdász professzorok. [cn-social-icon]

Ezek a szakemberek egyébként történelmi tévedésnek tartják a közös európai valuta bevezetését is.A vészjósló előrejelzést azzal indokolják, hogy amennyiben a görög kormány úgy dönt, hogy kilépteti az országát az euró zónából, akkor ez a lépés láncreakciót indíthat el, amely könnyen oda vezethet, hogy az eddig csak az Európai Unióból való kilépést „lebegtető” országok is követhetik a példáját.

Nem nehéz megjósolni, hogy ez a teljes unió széteséséhez vezethet. Ez a lépés nem csak a pénzrendszereket, de a gazdasági és politikai rendszereket is nagymértékben megrengetné.

A közgazdász professzorok így fogalmaztak: „Ha az új görög kormány úgy döntene, hogy kilépteti Görögországot az eurózónából, az pusztító zűrzavart idézne elő a pénzügyi piacokon, súlyosabb összeomláshoz vezetne, mint amilyet a világ a Lehman Brothers 2008 szeptemberi csődje után átélt.”

loading...

Előre jelzik, hogy a görögök kilépése után szinte biztos, hogy a betétesek és a befektetők is megrohannák a bankokat, hogy hozzájussanak a pénzükhöz. A tőzsdén is pillanatok alatt beindulna ez a folyamat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ha ez bekövetkezik, akkor nem maradna más választása a Görög kormánynak, mint keményen korlátozni a tőkemozgásokat. (hasonló intézkedéseket már láthattunk korábban is, amely szinte pánikhangulathoz vezetett)

Az elemzők biztosak abban, hogy amennyiben ez bekövetkezne, akkor a befektető spekulánsok arra kezdenének spekulálni, hogy melyik ország lesz a következő „dominó”, amelyik hasonló lépésekre szánja el magát. Ez egy olyan folyamat, amely öngerjesztő, és szinte lehetetlen megállítani – vélik az elemzők.Barry Eichengreen amerikai közgazdász egyenesen úgy fogalmaz, hogy ha egy mondatban kellene összegeznie véleményét, akkor azt mondaná, hogy vegyük a Lehman csődje utáni katasztrofális helyzetet, majd emeljük ezt négyzetre.

Eichengreen úgy gondolja, hogy az európai politikusok nem lesznek olyan bátrak, hogy ezt megkockáztassák, inkább az európai adófizetők pénzéből megfizetik annak az árát, hogy a görögöket mindenáron benntartsák az euro övezetben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/ [cn-social-icon]

Read previous post:
ÍGY TESZNEK VÍZRE EGY HADIHAJÓT! - VIDEÓ
ÍGY TESZNEK VÍZRE EGY HADIHAJÓT! – VIDEÓ

Ezen a videón az USS Detroit hadihajó látványos vízrebocsátását láthatjuk, amely az Amerikai Haditengerészet legújabb járművének számít. Nem mindennapos látvány...

LANGYOS CITROMOS VÍZ JÓTÉKONY HATÁSAI!
LANGYOS CITROMOS VÍZ JÓTÉKONY HATÁSAI!

Az utóbbi időben egyre népszerűbb ital lett a langyos vízbe tett citromlé, amely főként akkor fejti ki pozitív hatását, ha...

Close