FÉL ÓRA ALATT KIMUTATJA A RÁKOT EGY ÚJ TECHNOLÓGIA

FÉL ÓRA ALATT KIMUTATJA A RÁKOT EGY ÚJ TECHNOLÓGIA

Egy új technológiának köszönhetően fél óra alatt kimutatható a rák.

[good_old_share]


Ez hatalmas áttörést jelenthet.

Tajvani kutatók fejlesztették ki azt a módszert, amely vér, vagy vizeletmintából már 30 perc alatt kimutatja a rák biomarkereit.A tajvani Csung Cseng Egyetemen dolgozó Csen Csunping szerint a rákos emberek szervezetében vannak bizonyos speciális fehérjék, ezek az úgynevezett tumormarkerek.

loading...

Ezeket a biológiai jelzőanyagokat azonban általában csak akkor lehet észlelni, amikor már nagy koncentrátumban fordulnak elő a rákos megbetegedés középső vagy későbbi stádiumában.

Az új technológia azonban már a korai stádiumban is képes kimutatni, és a szokásos vizsgálatokkal ellentétben, mindezt fél óra alatt.

Alapból egy hagyományos vizsgálat legalább egy napig tart, és sok esetben nem képesek kimutatni a korai stádiumban, pedig ekkor van a legnagyobb esély a gyógyulásra.

Az új technológiával mindössze öt mikroliternyi vérből is képeset kimutatni a rákos megbetegedést. Persze a használata még messzebb van, de ha minden jól alakul, akkor hamarosan megkaphatják az orvosok.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

A kutató szerint a chipet egy orvosi kézi műszerbe fogják ültetni, és így fogják majd használni az új technológiát.A szakemberek azonban nem csak ezen dolgoznak. Emellett Orosz kutatók segítségével egy olyan ehhez hasonló technológia kifejlesztésén is dolgoznak, amellyel kimutatható lenne az Alzheimer-kór.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások