EZEK A KULLANCSFERTŐZÉS JELEI!

EZEK A KULLANCSFERTŐZÉS JELEI!

A kullancsfertőzés nagyon veszélyes, és fontos hogy időben felismerjük a tüneteit.

[good_old_share]


Ahogy jön a jobb idő, bizony egyre több kullancs is lesz, és sajnos a nagy részük valamilyen fertőzést hordoz magában. Nagyon fontos az hogy kellőképpen odafigyeljünk arra hogy elkerüljük a kullancsokat, riasztóval vagy más módszerekkel. De arra is figyeljünk oda, hogy kullancsok nem csak az erőkben fordulnak elő és tópartokon vagy hasonló helyeken. Bizony az udvarokban vagy akár a saját házunkban is előfordulhatnak. Ha esetleg nem sikerülne elkerülni a kullancsokat, és találnánk magunkban, akkor muszáj felismernünk azt, hogy fertőzött e vagy nem.
Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes hírlevelekre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ha a felsorolt tünetetek tapasztaljuk magunkon, vagy ezekből néhányat, akkor érdemes azonnal orvoshoz fordulni, hiszen ha elhanyagoljuk a fertőző csípést akkor az halálhoz is vezethet.

1. Influenzás tünetek
2. Gyorsan váltakozó láz
3. Ízületi fájdalmak, gyulladások
4. Émelygés, hányinger
5. Nyirokcsomó duzzadás
6. Reflex- és koordinációs problémák
7. Csípés környékén nagyobb udvarú, pirosas, fehér közepű gyulladás

loading...
Amennyiben később vettük észre a csípést és elkezdtük észlelni a tüneteket, ügyeljünk rá, hogy mihamarabb eljussunk az orvoshoz, aki gyorsan és hatékonyan kezeli majd a problémát. Valahányszor hazaérünk, akár csak egy séta, vagy biciklizés után, rögtön vizsgáljuk át magunkat és egymást, így könnyebben elkerülhetők a problémák.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások