EZ FÁJHAT AZ AUTÓSOKNAK! KÖTELEZŐ NYOMKÖVETŐ RENDSZER!

EZ FÁJHAT AZ AUTÓSOKNAK! KÖTELEZŐ NYOMKÖVETŐ RENDSZER!

EZ FÁJHAT AZ AUTÓSOKNAK! KÖTELEZŐ NYOMKÖVETŐ RENDSZER!

 

2015 őszétől az autósok lekövethetőek lesznek a hatóságok számára, ráadásul ez az államnak egy fillérjébe sem fog kerülni. Egy Európai Uniós szabályozás szerint ugyanis 2015 őszétől minden gépkocsiba kötelező lesz telepíteni az e-segélyhívórendszer néven futó GPS nyomkövető rendszert.

A hivatalos indoklás szerint „az autóba szerelt rendszer a balesetkor nagyon pontos adatokat ad le az illetékeseknek, így a segítség akár fele annyi idő alatt is megérkezhet, mint a segélyhívó rendszer nélkül.”A szabályzás célja az életmentés. Ez nagyon szépen hangzik, és biztos, hogy sokan el is hiszik.

A szakemberek elmondták, hogy a szerkezetet 2015 őszétől kötelező lesz beszereltetni minden magyarországi autóba, amely baleset esetén haladéktalanul értesítést küld a 112-es segélyhívószámra. A baleset pontos helyszíne mellett jelzi azt is, hogy például kinyílt-e a légzsák, így a jelzést fogadó állomásokon a baleset súlyosságára is következtetni tudnak majd. A diszpécser a pontos koordináták ismeretében sokkal gyorsabban és hatékonyabban tud majd intézkedni.

A nyomkövető rendszer ára kb. 30 ezer forint lesz, melyet természetesen az autósoknak kell majd fizetniük, írja a Somogy Online.

A nyomkövető rendszerben egy SIM kártya is helyet kap, és – (természetesen) a „szolgáltatásnak” havidíja is lesz. Ennek részleteit még nem ismerjük.

loading...

Természetesen a motorosok, és a buszosok sem maradhatnak ki a rendszer további terjesztése alól. A tervek szerint 2020-ra számukra is kötelező lesz a GPS nyomkövető használata.Az e-segélyhívórendszer központi „agya”, ahol a diszpécserek a beérkező jelzéseket fogadják, Miskolcon és Szombathelyen vannak.

A „Nagy Testvér” mindent lát! Erről már korábban is írtunk. IDE KATTINTVA, ebben a cikkben például azt ecseteltük, hogy a technikai fejlődés már egy „civil” számára is lehetővé teszi, hogy kényelmesen, a számítógépén is meg tudja nézni, hogy merre járt az elmúlt időszakban.

A hivatalos pályázati kiírás, és az oldalunkon megjelent cikk gúnyolása ide kattintva érhető el. Mindenki döntse el, hogy melyik verzió áll leginkább közel az igazsághoz!

FONTOS! Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Facebook hozzászólások