EZ A KŐGOLYÓ LEHET A BIZONYÍTÉK EGY ELVESZETT ŐSI CIVILIZÁCIÓRA

EZ A KŐGOLYÓ LEHET A BIZONYÍTÉK EGY ELVESZETT ŐSI CIVILIZÁCIÓRA

Egy kőgolyó lehet a bizonyíték egy elveszett ősi civilizációra?

[good_old_share]

Egy régész olyan leletet talált, ami bizonyíték lehet egy eddig ismeretlen ősi civilizációra.

Semir Osmanagic neve már ismerős lehet azoknak, akik jártasak a régészet világával kapcsolatban. Ő az a régész, aki 2005-ben azt állította, hogy a Visoko városa melletti, szabályos gúlákra emlékeztető helyek valójában ősi piramisok, amiket már visszahódított magának a természet.

A régészek többsége csak nevetett az elméleten, de a Bosnyák kormány azóta is támogatja a környék régészeti feltárását.

loading...

Semir Osmanagic egyébként egy elég ismert régész, akit a Bosnyák Indiana Jones-ként emlegetnek. Nos, bár a fent olvasható elmélete lehet hogy egyáltalán nem komoly, de ettől függetlenül elismert régész, és most egy nagyon érdekes dolgot fedezett fel, ami lázban tartja az internetezőket és a kutatókat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A régész egy hatalmas kőgolyót talált, és azt állítja, hogy öregebb lehet, mint az eddigi ismert tárgyak, amiket ember alkotott.

A leletre egy erdőben találtak rá, Zavidovići városa mellett. A gömb sugara 120-150 centiméter között van, a vastartalma pedig meglepően magas. Osmanagic szerint a golyó bizonyíték egy eddig ismeretlen, legalább 1500 éves civilizáció létezésére.

„Ez Európa legnagyobb kőgolyója, nehezebb, mint 30 tonna. Az alakja tökéletesen gömbölyű, ahhoz, hogy valaki hasonlót készítsen és mozgasson, nagyon fejlett technológiával kell rendelkeznie.” Nyilatkozta a régész, az egyik hírlapnak.

Arról is beszélt, hogy korábban már találtak hasonló leleteket, bár azok jóval kisebbek voltak ennél, azonban a legtöbb leletet megsemmisítették, mert elterjedt az a pletyka, hogy a golyók belsejében arany van. Persze ezt rögtön meg is nézték, így hát elpusztították a régészeti leleteket egy kis arany reményében.

Egyenlőre még vizsgálják a kőgolyót, és persze az internetezők nagy részét is érdekli a dolog. Sokan azt gondolják, hogy valóban egy ősi civilizáció nyoma ez e kőgolyó, és sokan vannak azok is, akik egyszerű természeti jelenségre, vagy esetleg átverésre tippelnek.

Sok kutató véleménye is az, hogy könnyedén lehet egy természeti folyamat eredménye ez a kőgolyó, de a lelet megtalálója ragaszkodik a saját elméletéhez.

Reméljük, hogy hamarosan több is kiderül a leletről.

Facebook hozzászólások