EZ A TALÁLMÁNY, A LEVEGŐBŐL NYERI KI A VIZET – VIDEÓ

EZ A TALÁLMÁNY, A LEVEGŐBŐL NYERI KI A VIZET - VIDEÓ
loading...

Ez a találmány életeket menthet.

[good_old_share]

Néha bizony a sok értelmetlen találmány mellett, születnek olyanok is, amik tényleg érnek is valamit.

Egy Bécsi tervező, Kristof Retezár feltalált egy nagyon hasznos dolgot, ami rengeteg ember életét mentheti meg. A „Fontus” nevű készülék, a levegőből nyeri ki az ivóvizet.

loading...

Kivonja a vizet a levegő páratartalmából, és tiszta ivóvizet készít belőle. A készüléket egyenlőre úgy készítették el, hogy biciklire lehessen rögzíteni, így most leginkább a kerékpárosok élvezhetik ki a készülék előnyeit, és mindig tiszta ivóvízhez juthatnak.

„Ez egyszerűen a levegő páratartalmát kondenzálja. A levegőben mindig van valamennyi vízpára, függetlenül attól, hogy hol vagyunk, még a sivatagban is. Ez azt jelenti, hogy potenciálisan mindig megoldható, hogy kinyerjük a vizet a párából.”

A napenergiával működő eszköz tartalmaz egy hűtőként működő kondenzátort, ami egy víztaszító felülethez kapcsolódik. Ahogy a biciklire rögzített eszköz kapcsolatba lép a levegővel, és lehűl a felszíne, létrejön a kondenzáció. A hidrofób felületek taszítják a vizet, így a pára azonnal vízként csapódik ki rajta, majd a palackba kerül.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A találmány átlagosan fél liter vizet képes előállítani egy óra alatt, ami meglepően jó eredmény, és még mindig teszt fázisban van. A Találmány ezen kívül tartalmaz egy szűrőt is, ami megakadályozza, hogy bogarak és por kerüljön az üvegbe, de levegőszűrőt nem tartalmaz.

Ez azt jelenti, hogy egy szennyezett levegőben, a víz is szennyezett lehet, azonban ez még csak egy prototípus, és a későbbi verziókba már terveznek légszűrőt.

Egy ilyen eszközzel, még a sivatagnak is kinyerhető lenne tiszta ivóvíz, és még a vízhiány is megoldható lenne vele.

Read previous post:
KIDERÜLT, HOGY MIÉRT KELLENEK NÉMETORSZÁGNAK A MIGRÁNSOK
KIDERÜLT, HOGY MIÉRT KELLENEK NÉMETORSZÁGNAK A MIGRÁNSOK

Mi az igazi oka annak, hogy Németország rengeteg bevándorlót fogad be? [good_old_share] A válasz nagyon egyszerű. Valószínűleg sokan nem értik...

MIÉRT ÜRES FÉLIG, MINDEN CSIPSZES ZACSKÓ?
MIÉRT ÜRES FÉLIG MINDEN CSIPSZES ZACSKÓ? – VIDEÓ

Miért üres félig minden csipszes zacskó? [good_old_share] A félig üres részben, bizony nem levegő van. Gondolom mindenkinek ismerős az az...

Close