ÉTELEK, AMIK MEGÖLHETIK A KUTYÁKAT!

ÉTELEK, AMIK MEGÖLHETIK A KUTYÁKAT!

Nagyon vigyáznunk kell arra, hogy mit adunk enni a kutyánknak. Ugyanis a kutyák szervezete bizonyos étalakre különösen allergiás, és ezzel akár meg is ölhetjük őket.

[cn-social-icon]

A kutyák profik abban, hogy szomorú tekintettel nézzenek minket miközben eszünk, és ezzel rávegyenek arra hogy adjunk nekik egy-két falatot. Viszont bizonyos ételekkel nagyon nagy bajt okozhatunk, sőt akár meg is ölhetjük vele őket.

Ez nem túlzás, hiszen nem véletlenül van külön embereknek, és külön állatoknak szánt élelmiszer, mert míg az egyik egészséges az egyiknek, addig az a másiknak halálos lehet. Most olyan ételeket sorolunk fel, amelyeket semmiféleképpen se adjunk a kutyánknak!

Kávé: A kutyákra is stimuláló hatása van a koffeinnek, de ők ennek nem örülnek, mert szívproblémákat okozhat.

loading...

Barackmag: A kutyák megfulladhatnak a barackmagtól, ezért mindenféleképpen dobjuk ki, ha megettük a gyümölcsöt!

Só: Sose adjunk sós ételmaradékot a kutyának, mert az igazi méreg a számára. Só túladagolás esetén hányás, kiszáradás, kedélybetegség, görcsök, reszketés jelentkezhet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Avokádó: Nagyon káros a kutyákra nézve.

Csokoládé: Az édességben található egy methylxanthin nevű összetevő, amitől a kutyák hánynak. Elég egy kis mennyiség, és elpusztul a kedvencünk.

Szőlő és mazsola: Veseelégtelenséget okozhat.

Alkohol: Sokan viccesnek tartják, ha alkoholt adnak a kutyának, de egy kis mennyiség is elég ahhoz, hogy légzési nehézségeket, hányást vagy akár fulladást okozzon.

Xilitol: Leesik a kutyák vércukorszintje, gyengék lesznek és görcsös rohamot kaphatnak, ha xilittel készült édességet esznek!

Makadám dió: Hányás, túlmelegedés, gyengeség jelzi, ha a kutya makadám diót evett.

Rebarbara: Nagyon erős méreg a kutyák számára, mert oxalát található benne.

Almamag: A pici almamag cianidot tartalmaz, ami halálos a kutyák számára.

Tehát vigyázzunk hogy mit adunk a kutyánknak, mert könnyen az életébe is kerülhet. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások