TOVÁBB PRAKTIZÁLHAT AZ ORVOS AKIT JOGERŐSEN ELÍTÉLTEK, MERT KEVÉS A SZAKKÉPZETT ORVOS

TOVÁBB PRAKTIZÁLHAT AZ ORVOS AKIT JOGERŐSEN ELÍTÉLTEK, MERT KEVÉS A SZAKKÉPZETT ORVOS

Tovább praktizálhat az az orvos, akit jogerősen elítéltek.


[good_old_share]

Elképesztő történet.
Valószínűleg mindenki hallott már olyan orvosokról, akiket abszolút nem érdekelnek a betegeik és csak azzal törődnek, hogy megkapják a pénzüket, és természetesen csak azokkal foglalkoznak, akik ki is fizetik azt.

Egy Magyar orvost jogerősen elítéltek, mégis tovább dolgozhat orvosként, hiszen kevés a szakképzett orvos az országban.

loading...

Hatalmas felháborodást keltett az interneten az a hír, hogy tovább dolgozhat orvosként az a férfi, akit egy vidéki bíróság első fokon 3 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, és 4 évre eltiltott a foglalkozása gyakorlásától.

a 24.hu azt írja, hogy az orvos tovább praktizálhat, és nagyon úgy tűnik, hogy tulajdonképpen azért, mert már túlságosan kevés az orvos az országban, és szükség van a szakképzett orvosokra.

Az onkológus-nőgyógyász főorvos pénzt kért életmentő műtétekért és vizsgálatokért az államilag finanszírozott kórházi rendelésén, betegeit tudatosan dezinformálta, félrediagnosztizálta haszonszerzés céljából. Írja a 24.hu

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az orvost egy betege buktatta le, aki a hírek szerint egyébként az egyetlen olyan betege, aki túl is élte.

Egy életmentő műtét után a betege 50 ezer forintot szeretett volna átadni az orvosnak hálapénzként. Állítólag az orvos feltépte a borítékot és megszámolta a pénzt még mielőtt elfogadta volna, majd közölte a betegével, hogy ő nem 50 ezer forintos orvos, hanem 150 ezer.
A másik esetben egy 22 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkező betegétől 15 ezer forintot kért a vizsgálatért. A beteg az egyik kezelésen az édesanyjával jelent meg, és elmondták az orvosnak, hogy a 15 ezer forintot is nehezen tudják kifizetni, mire az orvos megjegyzéseket tett az édesanyán lévő ékszerekre. A beteg 2014-ben elhunyt, és utolsó kívánsága az volt, hogy buktassák le az orvost.

Egy harmadik esetben pedig egy kritikus állapotban lévő rokkantnyugdíjast nyilvánított tumormentesnek. Később egy másik orvos vette észre, hogy a beteg kritikus állapotban van. Az is kiderült, hogy ez a beteg nem tudott fizetni az orvosnak, és sokan azt gondolják, hogy valószínűleg ezért nyilvánította tumormentesnek.

A bíróság bizonyítottnak látta az orvos tetteit, ezért első fokon letöltendő 3 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Az eljárás 3 évig tartott, és ezalatt a 10 tanúból, sértettből ma már egyetlen él, a többi tanú mind elhunyt.

Az elsőfokú ítéletet az orvos megfellebbezte, és a másodfokú bíróság november közepén megváltoztatta az ítéletet, valamint visszahelyezte a foglalkozásába is az orvost.

A börtönbüntetést 5 évre felfüggesztették, így az orvos szabadlábon maradt, és ha 5 éven keresztül nem sért törvényt, akkor valószínűleg meg is ússza a börtönbüntetést.

Ráadásul orvosként is tovább dolgozhat, amin rengetegen felháborodtak. A bíróság arra hivatkozott, hogy az orvos szaktudására szükség van.
„Az onkológus-nőgyógyász által elkövetett bűncselekmény nem kérdéses, de a börtönbüntetését felfüggesztő ítélete alapján egyedülálló szaktudására szükség van a kórházban.” Írja a 24.hu

Tehát a bíróság kimondta azt, hogy az orvos bűnös, de mégis tovább dolgozhat, hiszen szükség van a szaktudására, Magyarul megmondva kevés az orvos az országban…

Nagyon szomorú az, hogy idáig jutott az országunk.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások