ÉRVEK A TÚLVILÁG LÉTEZÉSE MELLETT

ÉRVEK A TÚLVILÁG LÉTEZÉSE MELLETT
loading...

Rengetegen hisznek a túlvilág létezésében, és nagyon sok olyan dolog van, ami ezt alá is támasztja.

[good_old_share]

Most ittvan néhány orvosi beszámoló, vagy történet, amik talán bizonyítékok lehetnek arra, hogy van élet a túlvilágon is.


A tudat megmarad a halál után

loading...
Dr. Sam Parnia nagyon sokat tud a halálról, de a legjobban ahhoz ért, hogy a szívleállás után néhány órával képes visszahozni az életbe a halottakat, ami nem kis tehetség. A szakember több interjúban elmondta, hogy meggyőződése, hogy egy bizonyos ponton a tudat képes túlélni az agyhalált még akkor is, ha nincs vérkeringés, agyi tevékenység.

Dr. Parnia 2008 óta gyűjtötte azokat az ügyeket, amelyekben az embereknek halál közeli, vagy „halál” utáni élményei voltak. A vizsgálatokat nem azért kezdte el kutatni, hogy természetfeletti dolgok után nyomozzon. Az egészet csak tudományos célból készítette.

A kutatások elkezdése után egy idővel aztán arra jutott, hogy a tudat működése nem függ össze az agyi működéssel, tehát a tudatunk később is megmarad.

Testen kívüli élmények

Életveszélyes verőértágulatban szenvedett a híres énekes, Parm Reynolds, az eset 1991-ben történt. A híres énekesnek el kellett döntenie hogy vagy vállalja a kockázatos műtétet, vagy biztosan meghal. Az énekes persze a műtét mellett döntött, majd a műtét alatt mesterséges kómába helyezték. A testét 15,5 fokra hűtötték, így az agyában szó szerint nem volt vér.

Az énekes szemeit leragasztották, a fülébe pedig fülhallgatót raktak, így figyelték az agyműködését a műtét alatt. A történetben az a durva, hogy a híres énekes, akinek akkor éppen nem igazán volt agyi működése, mindent érzékelt, ami körülötte volt.
Reynolds úgy érezte, mintha lebegne a teste felett, miközben húsz ember dolgozott az élete megmentésén. Az énekes később elmondta, hogy az egyik orvos azt mondta, hogy túl kicsik az artériák, és közben a fülében lévő fülhallgatóban a Hotel California szólt.

Aztán meglátott egy fényes alagutat, ami visszavitte a testébe, másnak Reynolds mindent elmesélt, az orvosai ledöbbentek, hiszen minden úgy történt, ahogyan az énekes elmondta azt.

A halottakkal való találkozás

A halálközeli élmények visszatérő jelensége, hogy a túlvilág kapujában meglátjuk a szeretteinket. Sokan ezeket extrém éles hallucinációként könyvelik el, ám Dr. Bruce Greyson szerint ez több ennél.

Az orvos 2013-ban publikált cikket a kutatásaiból, amelyből kiderült, hogy a halott rokonokkal való találkozás többszörösen meghaladja az élő emberekkel valót. Ha pedig ez hallucináció lenne, akkor ugyanannyi élő ember is lehetne benne, mint amennyi elhunyt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Dr. Greyson olyan egyedi esetekről számolt be, amelyekben valaki olyan személlyel találkozott, akiről nem is tudta, hogy meghalt. Sőt, olyan élmény is akadt, amelyben olyanokkal futott össze az érintett, akiket nem is ismert, például a sosem látott biológiai szülőkkel. A jelenségekről pontos leírás készült, ezért sikerült igazolni a történetek valódiságát.

Extrém realitás
Dr. Steven Laureys azok közé az emberek közé tartozik, akik nem hisznek a túlvilágban. A kutatásait azért kezdte el, mert be akarta bizonyítani azt, hogy a túlvilág nem létezik. A kutatási eredmények, azonban mások lettek, mint amiket várt.

Dr. Laureys például nem tudta megmagyarázni a hiperrealitást. Amikor a szakember és a csapata belekezdett a munkába, akkor arra számítottak, hogy a halálközeli élmények során tapasztalt emlékek álmok, hallucinációk, amik elhalványodnak, vagy eltűnnek.

Ezzel szemben az történt, hogy a korral előrehaladva az emlékek nem halványodtak el, hanem egyre élesebbek, frissebbek lettek. Ez egyáltalán nem normális, mert a tudomány szerint nem ennek kellett volna történnie.

Legtöbbször, csak azok az emlékek maradnak meg nagyon élesen, és pontosan, amik fontos pillanatok, ám ez a helyzet a halálközeli élményekkel is, ezek az emlékek is olyan élesen és pontosan maradtak meg az emberek fejében.

Ennek ellenére Dr. Laureys továbbra is tagadja a természetfeletti világ létezését. Ő makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy az teszi ennyire erőteljessé az emléket, hogy tudjuk, mindjárt meghalunk, ezért beleég az elmébe az élmény.

Hasonlóságok

loading…


Az utolsó bizonyíték a túlvilág létezésére az, hogy a halálközeli élmények mennyire hasonlítanak egymásra. Ha ez csak az agysejtek játéka lenne, akkor az embereknek különböző élményeket kellene megtapasztalniuk.

Egy holland kutatás 344 olyan beteget vizsgált meg, akiknek megállt a szíve. Az újraélesztésük után egy héttel, megkérték őket, hogy mondják el pontosan , hogy mire emlékeznek, az emberek nagy része hasonló, vagy éppen ugyanolyan élményekről mesélt.

A betegek 28 és 41 év közöttiek voltak és 10 különböző kórházban voltak elhelyezve. A 344 ember között semmiféle kapcsolat sem volt, mégis hasonló élményekről beszéltek, tehát ezek nem lehettek hamis emlékek.

Ezek alapján rengeteg kutatónak az a véleménye hogy a tudatunk, vagy az elménk, akkor is működik amikor már minden más leállt.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
STEPHEN HAWKING SZERINT, A FÖLDÖNKÍVÜLIEK GYARMATOSÍTHATJÁK A FÖLDET!
STEPHEN HAWKING SZERINT, A FÖLDÖNKÍVÜLIEK GYARMATOSÍTHATJÁK A FÖLDET!

Stephen Hawking szerint, a földönkívüliek gyarmatosíthatják a földünket. [cn-social-icon] Stephen Hawkingot azt hiszem, nem kell bemutatnunk, többszörösen elismert tudós, sokan...

ATALMAS TÖMEG TILTAKOZIK AZ EURÓPAI ATOMFEGYVEREK ELLEN.
HATALMAS TÖMEG TILTAKOZIK AZ EURÓPAI ATOMFEGYVEREK ELLEN

HATALMAS TÖMEG TILTAKOZIK AZ EURÓPAI ATOMFEGYVEREK ELLEN Stratégiai, taktikai nukleáris fegyverek! Európa tényleg ezt akarja? [cn-social-icon] Szinte hihetetlen, hogy egy...

Close