MESTERSÉGES VÉR: MEGOLDHATÓ AZ EMBERISÉG VÉRELLÁTÁSI PROBLÉMÁJA!

MESTERSÉGES VÉR: MEGOLDHATÓ AZ EMBERISÉG VÉRELLÁTÁSI PROBLÉMÁJA!
loading...

Mesterséges vér: rengeteg emberen segítene

 

Ez a projekt megoldaná az emberiség vérellátási problémáit

[good_old_share]

Gillian Leak törvényszéki szakértő szerint a mesterséges vér nem igényelne hűtést, és a fertőzések is elkerülnék.
A BBC egyik tudományos műsorában, a Fórumban (The Forum) minden héten komoly tudóssal, filozófussal vagy művésszel beszélgetnek, akinek egy percben kell előadnia jövőbemutató tervét, gondolatait valamelyik globális probléma megoldásával kapcsolatban.

A legutóbbi műsor vendége Gillian Leak volt. A tapasztalt törvényszéki szakértő mesterséges vér előállításával oldaná meg azon országok problémáit, ahol a nagy meleg miatt nehezen tárolható emberi vér, vagy hiány van belőle. Manapság, mikor már képesek vagyunk belenyúlni a dns-szerkezetbe, megszüntetni vagy csökkenteni egy súlyos betegség kockázatát, kellő pénz és energia ráfordításával valószínűleg rövid időn belül lehetővé válna a vér mesterséges úton való előállítása.

 
loading...

Leak szerint ha kiforrott a technológia, akkor olcsón lehetne előállítani a művért, amely olyan egyéb tulajdonságokkal is rendelkezhetne, mint a melegnek való ellenállás vagy a garantált steril állapot, hiszen a mesterséges előállítás miatt nem lenne mondjuk hiv vírussal fertőzött. Ezek miatt Afrikában tökéletes megoldást jelentene, hiszen ott komoly problémát okoz a vérplazmák megfelelő hőfokon tartása, és az aids-fertőzöttek száma is igen magas.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A mesterséges testnedvet emellett háborús helyzetekben is használni lehetne, ahol azonnal szükség van nagy mennyiségű vérre. „Vérátömlesztés esetén akár már a szükséges gyógyszereket is hozzá lehetne adni a mintához, és ezzel csökkenthetnénk a beteget érő beavatkozásokat” – tette hozzá a szakértő.

loading…Read previous post:
A BORS 10 JÓTÉKONY HATÁSA A SZERVEZETRE
A BORS 10 JÓTÉKONY HATÁSA A SZERVEZETRE

A só után a bors a világ legnépszerűbb és leggyakrabban használt fűszere. Eredetileg Indiából származik, és már időszámításunk előtt 4000-ben...

1 KILOMÉTERES REPEDÉS KELETKEZETT MEXIKÓBAN!
1 KILOMÉTERES REPEDÉS KELETKEZETT MEXIKÓBAN!

Mexikó északi részén egy óriási repedés keletkezett Hermosillo város és a part között. A több, mint 1 kilométer hosszú rés...

Close