ÉRDEKES TÉNYEK A VILÁGUNKRÓL

ÉRDEKES TÉNYEK A VILÁGUNKRÓL

Érdekes tények, amiket talán nem is gondolnánk.

[good_old_share]

Érdemes elolvasni.

A világunk rengeteg titkot rejt, és tele van olyan érdekességekkel, amiket az ember nem is gondolna. Most néhány ilyen érdekességet szedünk össze.
Talán akad közöttük néhány, ami elég furcsán hangozhat, pedig igazak.

loading...

1. A méz soha nem romlik meg, csak a benne lévő cukor csapódik ki. Akár egy több ezer éves mézet is megehetnénk, mert nem lenne tőle semmi bajunk. 

2. A Turritopsis nutricula medúza az egyetlen olyan többsejtű teremtmény a Földön, amelyet biológiai értelemben halhatatlannak tekintenek. Tehát meghal, csak végtelen sejtburjánzása miatt elképzelhetetlenül lassan, mivel amikor már öregedni kezdene, szó szerint visszafiatalodik.

3. A kék bálna szíve olyan nagy, és annyira masszív, hogy egy ember át tudna úszni az artériáján. Viszont a torka nem nagyobb, mint egy csészealj.

4. Minden emberre a Földön pontosan 1,6 millió hangya jut. Ha összeadjuk az összes hangyát akkor súlyuk meg fog egyezni az egész emberiségével.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

5. A polipok nemcsak azért különlegesek, mert sok csábjuk van, és mindet külön tudják használni, hanem azért is, mert három szívük van.

6. A vízilónak rózsaszín a teje.

7. Eredetileg a Feng shui azt jelentette, hogy megfelelő helyet találjanak a síroknak. Később ez alakult át a ma ismert jelentésére.

8. A Szaturnuszon és a Jupiteren gyémánteső esik.
9. Az emberi test tele van baktériumokkal, ezt mindenki tudja. Azonban az érdekes, hogy egy emberi testben tízszer annyi baktérium van, mint amennyi sejt.

10. Annak a valószínűsége, hogy egy pohár ivóvízben legyen olyan vízmolekula, ami már egyszer áthaladt egy dinoszauruszon az majdnem száz százalék.

11. A harcsáknak 27 ezer ízlelőbimbója van. Ez négyszer több, mint az emberek ízlelőbimbóinak száma.

12. Kevés fénynél olvasni, vagy sötétben a monitor fényét nézni egyáltalán nincs negatív befolyással az emberi látásra.

13. Az Oxford Egyetem régebbi, mint az Azték Birodalom.

14. Soha senkinek nem sikerült még megszelídíteni egy afrikai elefántot sem. 

15. A kialvatlanság rengeteg negatív hatással jár. Érdekes hatása az is, hogy az alváshiánytól olyan érzésünk lesz, mintha mindenki ellenség lenne.
Facebook hozzászólások