ÉLD TÚL A SZÍVROHAMOT AKKOR IS, HA EGYEDÜL VAGY

ÉLD TÚL A SZÍVROHAMOT AKKOR IS, HA EGYEDÜL VAGY.
loading...

ÉLD TÚL A SZÍVROHAMOT AKKOR IS, HA EGYEDÜL VAGY!

[good_old_share]


A szívroham (vagy infarktus) rendkívül veszélyes, és ráadásul gyorsan és alattomosan támad.
Mivel gyorsan kialakul és közvetlen életveszélyes helyzetet hoz létre, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb megfelelő orvosi ellátásban részesüljünk. A szívroham lényege, hogy a szívizom szöveteit ellátó artériák valamelyike hirtelen elzáródik, és a szöveti oxigénellátás megszűnik, így a szívizomsejtek gyorsan pusztulásnak indulnak.

De a túlélésünk érdekében mit tehetünk olyan élethelyzetben, amikor például teljesen egyedül vagyunk, és a legközelebbi kórház is kilométerekre van tőlünk? Van esélyünk a túlélésre?

loading...

Természetesen nagyon fontos, hogy időben felismerjük a közelgő veszély előjeleit: markoló/szorító jellegű fájdalom a mellkas közepén, – a fájdalom kiterjedhet az egész mellkasra, a hátra, a nyakra és az állkapcsokra, illetve lefelé a karokra, különösen a bal karra, – a fájdalom pihenésre alábbhagy. De, ha ezzel elkéstünk, akkor is segíthetünk magunkon!

Ilyen helyzetben az első és a leg fontosabb, hogy ne essünk pánikba, próbáljunk higgadtak maradni! Őrizzük meg az ítélő képességünket.

Fontos tudni, hogy egy átlagos ember segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van, és, ha egyedül van, akkor nem számíthat segítségre.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ebben az esetben kénytelenek vagyunk magunkon segíteni. Annyit kell tennünk, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt veszünk, és minden levegővétel között egy hosszút köhögünk. Pont úgy, mint amikor torokfájás gyötör, és fel akarjuk lazítani a lerakódott nyálkát.

Ez a módszer segíthet abban, hogy eszméletünknél maradhassunk, mert a nagy levegővétellel elegendő oxigént juttatunk a tüdőnkbe, a köhögéssel pedig a szívre gyakorlunk nyomást, amely így nem áll le, és fenntartja a keringést is. Ez ideiglenesen normalizálhatja a szívritmust is!

Ha jól csináljuk, esélyünk lehet arra, hogy túléljük a szívrohamot és eljuthassunk a legközelebbi korházba. Fontos: mivel a kezünk szabad, hívjunk segítséget (104 telefonszám), hogy ezzel is növeljük a túlélés esélyét!
Ne feledd: minden megosztás életeket menthet!

[good_old_share]

loading…


[good_old_share]

loading…


Read previous post:
NEM IS SEJTETTÉK, HOGY EGY BEKAMERÁZOTT HÁZAT RABOLNAK KI - VIDEÓ
NEM IS SEJTETTÉK, HOGY EGY BEKAMERÁZOTT HÁZAT RABOLNAK KI – VIDEÓ

Nagy hibát követett el két betörő. [cn-social-icon] Rossz ötlet egy olyan házba betörni, ami be van kamerázva. Két betörő egy...

EZZEL A GYAKORLATTAL KÖNNYEDÉN LEGYŐZHETED A STRESSZT
EZZEL A GYAKORLATTAL KÖNNYEDÉN LEGYŐZHETED A STRESSZT

Szinte mindenki napi szinten küzd a stresszel. [cn-social-icon] Itt egy gyakorlat amivel könnyedén legyűrhetjük a stresszt. Jon Krop nem rég...

Close