EGY ÚJ SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUS JELENT MEG, AMI KIFEJEZETTEN A MAGYAROKAT TÁMADJA

EGY ÚJ SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUS JELENT MEG, AMI KIFEJEZETTEN A MAGYAROKAT TÁMADJA

Megjelent egy vírus, ami a Magyarokra vadászik.


[good_old_share]

A vírus titkosítja minden fájlunkat.
Megjelent egy új Magyar vírus, ami leginkább a Magyarokat támadja, és elég nehéz megszabadulni tőle.

Felfedeztek egy olyan Magyar vírust, ami egy ismert társát utánozza le. Az eredeti neve Locky, és mivel ez az új Magyar vírus szinte teljesen leutánozza az eredetit, ezért Hucky-nak nevezték el.

loading...

A vírus lényege annyi, hogy letitkosítja az összes tartalmat a gépen, mejd rá próbál venni minket, hogy lépjünk kapcsolatba a készítőkkel, hogy feloldják a gépünket.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A vírus arra kéri a felhasználót, hogy e-mail-en keresztül lépjünk kapcsolatba a készítőkkel, és később feloldják a gépünk zárolását.

Miután megkaptuk a vírust, a gépünket erőszakkal újraindítja, és utána már csak ez a kezdőképernyő fogad minket.

Először azt gondolták, hogy a vírust nem magyarok csinálták, és csak gépi fordítssal fordították Magyarra a szöveget, de jobban átolvasva rájöttek, hogy semmi sem utal gépi fordításra, ráadásul a vírust terjesztő fájlok a semmi.exe, valamint a turul.exe, tehát szinte 100%, hogy a vírust magyarok fejlesztették, és terjesztik.
Azt nem tudjuk, hogy egészen pontosan hogy zajlik ez a folyamat, azaz hogy pénzt kérnek-e a feloldásért, bár valószínűleg igen, viszont egy formatálással természetesen megoldható, hogy fizetés nélkül is újra legyen gépünk, de persze akkor elveszik minden, ami korábban rajta volt.

Egyenlőre nem találják a fejlesztőket, és valószínűleg nem is fogják, hiszen általában a vírusok fejlesztőit nem lehet nyomonkövetni.

Bár a vírus még nem gyakori, attól függetlenül érdemes odafigyelni, hiszen rengeteg problémát okozhat.
[apss_share]

Facebook hozzászólások