EBOLA – JÓ HÍREKET VÁRTUNK…NEM AZOK JÖTTEK

EBOLA - JÓ HÍREKET VÁRTUNK...NEM AZOK JÖTTEK.

EBOLA – JÓ HÍREKET VÁRTUNK…NEM AZOK JÖTTEK


A WHO hivatalos adatok alapján folyamatosan közli az Ebolában megbetegedettek és meghaltak arányát.

A múlt héten még úgy tűnt, hogy megtörik a járvány lendülete, mert a múlt héten alacsonyabb értéket jelentettek, az előző heti 915 új eset helyett csak 855-öt. Így komoly esély volt rá, hogy a hatalmas erőfeszítések, amelyekkel igyekeztek meggátolni a ragály terjedését eredményre vezetnek.


Sajnos nem így történt. A friss számok sokkal rosszabbak a múlt hetinél, sőt a két héttel ezelőttinél is. Most 965 új esetet regisztráltak.

A halottak száma is folyamatosan nő, három hete még 421 halottról érkezett jelentés, még a múlt héten 527 halott volt.
A legfrissebb adatok szerint már 628 az Ebolában elhunytak száma. Fontos megjegyezni, hogy a hivatalos jelentések csak a laboratóriummal igazolt Ebolában elhunyt betegekről szólnak, a ténylegesen érintettek száma ennek sokszorosa lehet.

Mivel rendkívül kaotikus a helyzet, így a tényleges adatokat szinte megbecsülni sem lehet.
A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Libériai kormány szerint további több mint 84 ezer hullazsákra lehet szüksége.

loading...

Egy új rejtély is felmerült.


A szakemberek nem értik, hogy miközben a járvány kitörésénél már nagy számban fertőződtek meg egészségügyi dolgozók, hogyan terjedhet át a betegség a szkafandert viselő nővérekre, orvosokra is?
Az Index arról ír, hogy túl sok védőruhát húztak magukra az Ebolával fertőzött ápolónők, talán az okozhatta a problémát, de ez is csak találgatás, így ez a rejtély is még megoldásra vár.

Facebook hozzászólások