AZ ANTIBIOTIKUMOK KÁROS HATÁSAI

AZ ANTIBIOTIKUMOK KÁROS HATÁSAI
loading...

Mayo Clicic publikálása szerint az amerikaiak 70%-a rendszeresen szed valamiféle antibiotikumot. De szinte minden ember szed antibiotikumot, antidepresszánst vagy fájdalomcsillapítót.

Hatalmas probléma hogy ilyen mértékű gyógyszerfüggés alakult ki, hiszen a gyógyszereknek számos mellékhatása van és még az immunrendszert is gyengítik.

Ezért fontos, hogy ha megbetegszünk ne szedjünk rögtön antibiotikumot, csak ha tényleg szükséges.

Még a WHO is globális krízisnek nevezte a gyógyszerfüggés kialakulását.

loading...

És akkor nézzük meg hogy milyen káros hatásai lehetnek az antibiotikumok szedésének:

IBD – gyulladásos bélbetegség
A ’Fox News’ 2011-es tudományos cikke szerint kapcsolat mutatható ki, az antibiotikum használat és vastagbélgyulladás között. Az antibiotikum használat során a természetes baktériumok, a bélflóra gyengülése mellett a Clostridium difficile baktérium túlzott szaporodása volt kimutatható, mely a bélfal károsodását eredményezi.

Májkárosodás
Szinte minden gyógyszer eredményezhet májkárosodást, azonban az antibiotikum a legkritikusabb ezek közül, ha a májra gyakorolt hatást vizsgáljuk.

Daganatos betegség és antibiotikum hatása
Az ’International Journal of Cancer’ jelentése szerint: „azok a személyek, akik 2-5 antibiotikum kúrán vettek részt, 27%-al magasabb az esély daganatos megbetegedés kialakulására, mint aki egyáltalán nem részesült antibiotikumos kezelésben”

AIDS
Kimutatható, hogy Amerikában a HÍV vírussal fertőzött személyek csoportja szedte a legtöbb antibiotikumot.

Krónikus fáradtság
Rendszeres antibiotikum használat és a krónikus fáradtság között kapcsolat mutatható ki.

Gombás és baktériumfertőzés, legyengült immunrendszer
Az antibiotikum használat endotoxint választ ki, mely elnyomja az immunrendszert. Pont ennek hatására lesz sokkal védtelenebb a szervezetünk a bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben. Az antibiotikum hatásmechanizmusát tekintve nem támogatja, hanem elnyomja teljes mértékben a természetes védekezési mechanizmusát az embernek. Hosszantartó szedése pedig nagy mértékben gyengíti az immunrendszert.

Read previous post:
EBOLA - JÓ HÍREKET VÁRTUNK...NEM AZOK JÖTTEK.
EBOLA – JÓ HÍREKET VÁRTUNK…NEM AZOK JÖTTEK

EBOLA - JÓ HÍREKET VÁRTUNK...NEM AZOK JÖTTEK A WHO hivatalos adatok alapján folyamatosan közli az Ebolában megbetegedettek és meghaltak arányát....

AZ ÉTTEREM, AHOL ANNYIT FIZETSZ AMENNYIT AKARSZ
AZ ÉTTEREM, AHOL ANNYIT FIZETSZ AMENNYIT AKARSZ

Egy észak-karolinai étterem merész lépést tett, amin a vendégek is megdöbbentek.   Arra kérték őket, mostantól fizessenek annyit, amennyit akarnak,...

Close