EBOLA: 2 ÉV BÖRTÖN, HA ELTITKOL EGY EBOLÁS BETEGET!

EBOLA: 2 ÉV BÖRTÖN, HA ELTITKOL EGY EBOLÁS BETEGET!
loading...

Két év börtön, ha eltitkol egy ebolával fertőzött beteget

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombati bejelentése szerint további 500 betegágyat állít be a libériai főváros, Monrovia kórházaiban az ebolabetegek ápolására a következő hat hétben.

 

A nyugat-afrikai ebolajárvány Libériát sújtja a leginkább, 1082 fertőzött beteget regisztráltak az országban, közülük 624 meghalt. A járvány terjed még Sierra Leonéban, Guineában és Nigériában is. A négy országban regisztrált fertőzöttek száma 2615, ezen belül a halálos áldozatoké 1427 a legfrissebb, csütörtöki adatok szerint. A WHO pénteken jelentette be, hogy hosszabb távú, 6-9 hónapos stratégiát fogadott el a járvány megfékezésére. A szervezet munkatársai nem számítanak arra, hogy még az idén sikerül megállítani a vírus terjedését.A Sierra Leone-i parlament sürgősséggel törvényt fogadott el arról, hogy két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható az, aki „eltitkol egy ebolával vagy más hasonlóan súlyos betegséggel fertőzött beteget”.

Gabon péntek este bejelentette, hogy felfüggeszti a légi és a tengeri közlekedést az ebola sújtotta országokkal, vízumkötelezettséget vezet be az ezen államokból érkezőkkel szemben, nem engedi állami tisztségviselőit ezekbe az országokba utazni, a magánembereket pedig eltanácsolja az utazástól.

Elefántcsontpart kormánya szombaton azt közölte, hogy az ebola terjedése miatt lezárják a határt Libéria és Guinea irányából.

Szenegál bejelentette péntek este, hogy megtagadta a leszállási engedélyt egy Monroviából érkező, segélyszervezeti alkalmazottakat szállító ENSZ-repülőgéptől, és minden további géptől meg fogja tagadni, amely olyan országból érkezik, ahol számottevő az ebolafertőzöttek száma.

loading...


Ez utóbbi döntés akadályozhatja a nemzetközi szervezeteket a járvány megfékezésében – állapította meg a Reuters brit hírügynökség. Ugyanis több segélyszervezet regionális központja Dakarban van az ország viszonylagos politikai stabilitása miatt. Mind a WHO, mind az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű szervezet innen akarja indítani repülőgépeit a járvány sújtotta országokba. A WHO már többször közölte: nem tanácsolja, hogy a járvány miatt utazási korlátozásokat vezessenek be az ebolával sújtott országokkal szemben, mert ez csak nehezíti az élelmiszerek és egyéb szükséges áruk szabad áramlását.

Read previous post:
MIÉRT TITKOSAK AZ UFÓ AKTÁK? - KALMÁR JÁNOS ELŐADÁSA
MIÉRT TITKOSAK AZ UFÓ AKTÁK? – KALMÁR JÁNOS ELŐADÁSA

MIÉRT TITKOSAK AZ UFÓ AKTÁK? - KALMÁR JÁNOS ELŐADÁSA

EZ TÉNYLEG JÓ! TALÁLD KI, HOGY MIT FEST!
EZ TÉNYLEG JÓ! TALÁLD KI, HOGY MIT FEST!

EZ TÉNYLEG JÓ! TALÁLD KI, HOGY MIT FEST!   Próbáld kitalálni mit fest, mielőtt befejezi! Üres vászon a kiindulópont, végül...

Close