DURVÁBB ÉS NAGYOBB KÉPEK LESZNEK A CIGISDOBOZOKON!

DURVÁBB ÉS NAGYOBB KÉPEK LESZNEK A CIGISDOBOZOKON

A cigarettákkal mindig van valami, de most nem a drágulásról írunk.

[cn-social-icon]

Egy új szabálynak köszönhetően mostmár még durvább és nagyobb képek lesznek a dobozokon.

Az Európai Bizottság elfogadta a dohánytermékek csomagolásának szigorúbb szabályait, ez azt jelenti hogy a cigisdobozokon, és a dohányos zacskókon nagyobb és durvább, vagy ha úgy tetszik horrorisztikusabb képek lesznek mint eddig.

Szerintünk eddig is éppen elég „szépek” és nagyok voltak azok a képek, szóval kíváncsiak vagyunk hogy milyenek lesznek a még durvábbak és nagyobb képek. Na jó… annyira azért mégse.

loading...

Az Európai bizottság pénteken fogadta el azokat a szabályokat, amikkel szigorítja a dohánytermékek csomagolásán lévő képeket (figyelmeztetéseket) és a szövegeket is. Ezek egyaránt vonatkoznak a cigarettásdobozokra, és a dohányok zacskóira is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Elvileg az új képeknek és szövegeknek, a doboz, és a zacskó, első és hátsó oldalán is rajta kell lenni, ráadásul a 65 százalékát el is kell takarniuk, valamint információnak is kell lenni a dobozokon, a leszokással kapcsolatban.

Tehát körülbelül az egész doboz, és az egész zacskó egy nagy kép lesz, ráadásul horrorisztikus képek. Mondjuk lehet ettől néhány ember tényleg megundorodik a cigitől.

De még nem kell tartanunk az új csomagolásoktól, ezek az új csomagolások ugyanis 2016 májusától jönnek majd. Ez a határidő, amire meg kell jelenniük az uniós tagállamokban az új csomagolásoknak.

De a későbbiekben állítólag számíthatunk arra is, hogy betiltják a mentolos, és más ízesített cigarettákat is. Később pedig a sima dohányt is, hogy már csak kész cigaretta formájában lehessen kapni.

De ez még egyáltalán nem biztos, elméletileg még öt évig lehet kapni mentolos és ízesített cigiket, és a dohányt is. A tagállamok ugyanis néhány esetben haladékot kapnak a betiltásra, és ez a haladék 2020, májusáig szól. De ez alatt az idő alatt rengeteg minden változhat, és lehet hogy be sem tiltják.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások