A MARSJÁRÓ MEGINT SZELFIZETT, DE VALAMI NEM STIMMEL

A MARSJÁRÓ MEGINT SZELFIZETT, DE VALAMI NEM STIMMEL

A Curiosity már jó ideje a marson van, és rengeteg képet készít.

[cn-social-icon]

Most egy új szelfit készített magáról, de valami nem stimmel a képpel, a NASA pedig magyarázkodik.

A Curiosity fényképei megérkeztek a földre, ezeket a képeket pedig a NASA október 13.-án közzé is tette. Azonban az egyik képpel valami nem stimmel, és megindultak a találgatások, a NASA pedig magyarázkodik a kép miatt.

A marsjáró már eléggé poros, ami rendben is van, hiszen már 1126 marsi napja ottvan, és ugye a marson nincsenek emberek, akik leporolják azt. Már ha egyáltalán a marson van, mert a legújabb képet elnézve, vagy a sivatagban van és előadják, hogy az a mars. Vagy tényleg emberi hiba miatt lett olyan a kép amilyen.

loading...

A marsjáró a Mount Sharp előtt készítette „magáról” a fotót, ahol már ötödik alkalommal vesz kőzetmintákat a talajból.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A probléma a képpel csak az, hogy az a bizonyos robotkar, amivel a képet készítette magáról, az nincs ott. Ugyan az árnyéka látható a képen, de magát a kart nem láthatjuk, ami ugye eléggé fura. Nagyjából olyan mintha szelfiznénk, és a karunknak csak az árnyéka látszana, maga a kar viszont nem.

Persze megindultak a találgatások is, hogy egy kamuképről van szó, amit a sivatagban készítettek, aztán azt mondják, hogy a Curiosity a marson van. Nos, a NASA elég gyorsan meg is magyarázta a kép rejtélyét, ami vagy igaz, vagy nem.

A NASA azt állítja hogy a képeket a szakembereik illesztik össze, aztán valami gond lehetett, és így történhetett hogy nincs ott a robotkar.

„Az ilyen szelfik nem azért készülnek, hogy önök meg én hüledezve bámuljuk, hogy az a robot tényleg ott van a Marson, hanem azért, hogy a mérnökök pontosan fel tudják mérni a marsjáró állapotát. Több tucat képet készít magáról a Curiosity minden szögből, és a fotókat már a NASA emberei illesztik össze panorámaképnek. Így esett, hogy a képeket készítő, mozgó robotkar nem látszik a kész fotón, csak az árnyéka.”

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások