AZ EMBER, AKI EGYEDÜL ÁTFÚRT EGY HEGYET

AZ EMBER, AKI EGYEDÜL ÁTFÚRT EGY HEGYET
loading...

Dashrath Manjhi arról híresült el, hogy egymaga átfúrt egy hegyet, ezzel utat nyitott a falu és a város között.

[cn-social-icon]

A hegy átfúrása 22 évbe tartott, és egy tragédia ösztönözte arra, hogy tegyen valamit a környezetében élőkért.

Dashrath Manjhi-t a Hegyi ember néven emlegetik, hiszen egymaga fúrt át egy hegyet 22 év alatt. Az elkészült utat a mai napig használják, és nagyon hasznos a lakók számára, hiszen nem kell megkerülniük a hegyet.

loading...

Dashrath Manjhi szülei már gyermekkorában kiválasztották a fiú menyasszonyát, Indiában ugyanis ez megszokott. A fiú azonban megszökött otthonról, nem vette el a lányt, és Dhanbad szénbányáiban dolgozott.

Majd felnőttként visszatért a szülőfalujába Gehlaurba, ahol megismerkedett és beleszeretett Phalguni Devibe, akiről aztán később kiderült, hogy ő volt a gyermekkori menyasszonya. Vagyis az a lány akit kiválasztottak neki.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Később született egy gyermekük, aztán amikor a nő a másodok gyermekükkel volt terhes, megtörtént a tragédia. Dashrath Manjhi elment fát gyűjteni, a felesége pedig utána ment, ebédet vinni neki. Útközben azonban elesett és súlyosan megsérült.

Elvitték őt a kórházba, de mivel a hegyet meg kellett kerülni, ami hosszú ideig tartott, így túl későn értek oda, és az asszony meghalt.

A férfi, elkeseredésében elhatározta, hogy utat fúr a hegybe, ezzel megkönnyítve a faluban élők dolgát. Segítsége azonban nem volt, így egyedül kezdett neki a hegy átfúrásának.

A környezetében élők, nem értették, hogy miért csinálja, még a saját rokonai is őrültnek tartották, hogy egyedül nekiállt átfúrni a hegyet.

Dashrath Manjhi azonban nem adta fel, és egy 7,5 méter magas, 9 méter széles, és 110 méter hosszú utat ásott ki a hegyben 22 év alatt.

A szóbeszédek szerint az utat egyedül ásta ki a hegyben, persze lehet, hogy időközben volt segítsége.

Miután elkészült, természetesen mindenki csodálni kezdte Dashrath Manjhit is, munkáját is. Az utat azóta is használják a környéken élők, még autókkal is mennek rajta, hiszen elég széles és sima ehhez. 2007-es halála után állami temetést szerveztek neki.

[cn-social-icon]

Read previous post:
NOSTRADAMUS REJTÉLY - FELBUKKANT AZ EREDETI KÉZIRAT.
NOSTRADAMUS REJTÉLY – FELBUKKANT AZ EREDETI KÉZIRAT

NOSTRADAMUS REJTÉLY - FELBUKKANT AZ EREDETI KÉZIRAT [cn-social-icon] Egy olasz újságíró, Enza Massa kutatásokat végzett Rómában, az Olasz Nemzeti könyvtárban, ahol...

BETILTOTTÁK A MINISZOKNYÁT A MENEKÜLTEK MIATT, EGY NÉMET ISKOLÁBAN
BETILTOTTÁK A MINISZOKNYÁT A MENEKÜLTEK MIATT, EGY NÉMET ISKOLÁBAN

Egy Német iskolában betiltották a miniszoknyát, és a kivágott ruhákat, mert mellettük épült egy menekültszállás. [cn-social-icon] A Német iskola igazgatója,...

Close