A DROGFÜGGŐ ANYÁK GYERMEKEI, MÁR A SZÜLETÉSKOR SZENVEDNEK

A DROGFÜGGŐ ANYÁK GYERMEKEI, MÁR A SZÜLETÉSKOR SZENVEDNEK
loading...

Megrázó téma, mégis muszáj beszélni róla.

[cn-social-icon]

Ebben a cikkben arról olvashatnak, hogy pontosan mi is történik egy olyan csecsemővel, akinek az édesanyja drogfüggő.

Mostanában nagy vihart kavart annak a két nőnek az esete, akik kismamaként drogoztak, és egy olyan kábítószert szedtek be, amiről igazából ők sem tudták, hogy mi az. Később persze összesetek és partydrog túladagolással szállították őket kórházba.

loading...

Természetesen ezzel nemcsak az ő életük, hanem a gyermekeik élete is veszélybe került, így rögtön császármetszéssel világrahozták a babákat.

Mióta ez az eset megtörtént, azóta sokkal többet hallani a drogos kismamákról, és arról, hogy a gyermekek mit élnek át ilyen helyzetben. Ez pedig bizonyos szinten pozitívum, hiszen ha ezzel többet foglalkozunk, akkor talán kevesebb olyan nő lesz, akik drogokat fogyasztanak a terhesség alatt.

Erre pedig szükség is van, hiszen a szakemberek szerint, Magyarországon, évente ezernél is több olyan gyermek születik, akiknek az anyja drogozott, így születésükkor a drogtól, később pedig annak a hiányától szenvednek.

Az ilyen gyermekeket, szó szerint le kell szoktatni a drogokról, hiszen már születésük előtt érintkeztek ezekkel a szerekkel, és bizony rá is szoktak, bár erről ők nem tehetnek.

Születésükkor megszűnik a „drog utánpótlás” így néhány órán belül előjönnek náluk az elvonási tünetek is. Egyrészt az elvonási tünetek miatt nagyon szenvednek, másrészt pedig ebbe bele is halhatnak.

Metadont vagy morfinszármazékot csepegtetnek a picik nyelvére, természetesen csökkenő adagokban, így a kicsik pár hét alatt, úgymond leszokhatnak a drogokról.

Gondoljunk bele, hogy a csecsemők megszületése után, nagyjából 6 órával később megjelennek az elvonási tünetek is. Ezek a tünetek, rángás, hányás, remegés, láz, és görcsök. A csecsemők pedig heteken át érzik ezeket a tüneteket.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

[cn-social-icon]

Read previous post:
FELOSZLATTÁK A MENEKÜLTELLENES TÜNTETÉST CALAISBAN
FELOSZLATTÁK A MENEKÜLTELLENES TÜNTETÉST CALAISBAN

Feloszlattak egy menekültellenes tüntetést. [cn-social-icon] Természetesen az eset nagy felháborodást keltett. Calaisban még most sem jobb a helyzet mint eddig....

ÖSSZEFOGLALÓ A ZIKA VÍRUSRÓL
ÖSSZEFOGLALÓ A ZIKA VÍRUSRÓL

Összefoglaló a Zika vírusról. [cn-social-icon] A Zika vírus elterjedése óta, szinte naponta hallani újabb híreket. Az egyetlen gond az, hogy...

Close