FELOSZLATTÁK A MENEKÜLTELLENES TÜNTETÉST CALAISBAN

FELOSZLATTÁK A MENEKÜLTELLENES TÜNTETÉST CALAISBAN

Feloszlattak egy menekültellenes tüntetést.

[cn-social-icon]

Természetesen az eset nagy felháborodást keltett.

Calaisban még most sem jobb a helyzet mint eddig. Az emberek már túlságosan fel vannak háborodva, és a környéken csak nől a feszültség, hiszen a menekültek folyamatosan ott vannak és rongálnak, a rendőrség pedig az állításuk szerint nem tesz semmit.

Így szerveztek egy menekültellenes tüntetést, amit a végén a rendőrség feloszlatott.

loading...

A belügyminiszter korábban megtiltotta a menekültellenes tüntetést, azzal az indokkal, hogy a kikötővárosban a tüntetés nélkül is túlságosan nagy a feszültség. Persze nem is kellett ehhez a tüntetéshez a belügyminiszter engedélye, hiszen anélkül is megtartották.

Nagyjából 150 ember gyűlt össze iszlám- és idegenellenes tüntetésre az észak-franciaországi Calaisban, a rendőrség azonban beavatkozott, és húsz embert őrizetbe vettek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A rendőrség szerint, nagyjából dél körül gyűltek össze az emberek,a vasútállomás közelében, annak ellenére is, hogy a belügyminiszter megtiltotta a tüntetést. A csoport a Pegida meghívására érkeztek az emberek.

Természetesen nem meglepő, hogy az embereknek elege lett, hiszen már nagyon régóta áll fent, ez a tarthatatlan helyzet. A rendőröknek pedig éppen rosszul jött a tüntetés, hiszen így is rengeteg a gondjuk, ugyanis nagyon sok incidens történik a migránsokkal, akik a kamionokra, vagy éppen a kompokra akarnak feljutni.

A rendőrség felszólította a tüntető tömeget, hogy hagyják el a helyszínt, azonban a tömeg nem engedelmeskedett, így könnygázt vetettek be ellenük. Később aztán nagyjából húsz embert, őrizetbe is vettek.

A francia belügyminiszter azt mondta, hogy a kormány eltökélt szándéka folytatni a harcot az illegális bevándorlás ellen, ennek érdekében rendszeresítik az ellenőrzést a kikötővárosban.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások